“Flexibele arbeid is binnen tien jaar de norm”

0

De verschuiving naar meer flexwerk is onomkeerbaar. Ook voor hogere managementfuncties en in traditionele sectoren als overheid en finance verandert verhouding vast/flex in razend tempo. Dat stelt HR-afdelingen voor grote administratieve en organisatorische uitdagingen.

Dat zei algemeen directeur Raymond Wijnands van de Poel Nederland in Hilversum bij de officiële lancering van de Nederlandse vestiging van de Britse hr service provider. De Poel adviseert bedrijven over de verbetering van de groeiende administratie rondom flexibele arbeid.

Vast en flex gelijk
Volgens de Poel Nederland beweegt de arbeidsmarkt razendsnel naar een nieuwe orde, waarbij flexwerkers net zo belangrijk zijn als werknemers met een vast contract. Bedrijven zullen moeten nadenken over de manier waarop zij flexwerkers in alle lagen van de organisatie kunnen integreren en laten excelleren in teams. Daarbij passen niet alleen andere, modernere beloningsvormen als resultaatbeloning, maar ook investeringen in de training en opleiding van vaste èn flexibele werknemers , schets Raymond Wijnands.

Standaardisatie
Het is belangrijk dat HR-afdelingen weer doen waar ze goed in zijn, namelijk het bewaken en optimaliseren van de kwaliteit van arbeid. Door de groeiende administratieve ballast rondom flexibele arbeid is dat vrijwel onmogelijk. Door standaardisatie van tarieven en service-overeenkomsten met leveranciers van flexwerkers kan HR zowel tijd als kosten besparen, zo adviseert Wijnands.

Lees ook:

De flexibele schil als strategisch instrument

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.