Drie opmerkelijke zaken rondom payroll

1

De laatste tijd is er veel ophef over flexibele contracten. Vooral over payroll is veel discussie. Payroll is ook regelmatig onderwerp van rechtszaken. We hebben drie opmerkelijke zaken op een rij gezet.

Payroller is niet werkgever

Een gemeente heeft een aantal medewerkers die in dienst zijn bij een stichting die als payroller optreedt. Als de stichting om ontbinding van de arbeidsovereenkomsten vraagt, oordeelt de rechter dat dat niet gaat, omdat er geen arbeidsovereenkomst tussen de werknemers en de stichting bestaat. Lees meer over deze zaak.

Payroller en feitelijk werkgever aansprakelijk voor loonbetaling

Een werkgever heeft via een payrollbedrijf  een werknemer ingehuurd. Toch wordt deze werkgever als volwaardig werkgever gezien. En daarmee is hij verantwoordelijk voor het betalen van het loon. Lees meer over deze zaak.

Payroller let niet goed op: conversie naar vast contract

Een payroller laat onbedoeld een tijdelijk contract converteren in een vast contract omdat er te vaak stilzwijgend verlengd is. De vraag is wiens risico dat is: dat van de feitelijke werkgever of van de payroller. Lees meer over deze zaak.

Bekijk ook eens ons jurisprudentiedossier met daarin ook zaken over andere onderwerpen.
Zie ook: Dossier De flexibele schil

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Jan van der Zanden op

    Nog veel interessanter is deze:
    Uitspraak van de kantonrechter in Almelo van 11 maart 2014 (ECLI:NL:RBOVE:2014:1214). Deze kantonrechter heeft zich daarbij grondig geïnformeerd over de toepasselijke jurisprudentie en uitvoerig verwezen naar uitspraken van diverse Gerechtshoven en de Hoge Raad.