Doe de WAADI-check

1

Inleners van tijdelijk personeel zijn vanaf 1 juli 2012 verplicht om na te gaan of het bedrijf waarmee zij samenwerken voldoet aan de registratieplicht.

Op de website van de Kamer van Koophandel kunnen organisaties een ‘Waadi-check’ doen en controleren of het bedrijf waarvan zij personeel gaan inlenen, wel goed geregistreerd staat. Bedrijven hebben het KvK-nummer nodig van de betreffende uitlener.

Uitzonderingen

Er is een aantal uitzonderingen waarbij de registratieplicht niet van toepassing is.

  • als er sprake is van aanneming van werk;
  • als er sprake is van collegiale uitlening waarbij de uitlener zijn arbeidskrachten aan de inlener uitleent zonder het doel daar winst op te maken;
  • als er sprake is van intra-concernuitlening, waarbij de inlener arbeidskrachten inleent van een dochter- of moederbedrijf van het concern waar hij zelf ook onderdeel van is.

Forse boetes

Een uitlener die niet geregistreerd staat riskeert een boete. Die boete geldt óók voor inleners die van een niet geregistreerde onderneming inlenen. De boete bedraagt bij de eerste overtreding € 12.000,- per werknemer. Bij herhaling wordt dit € 24.000,- en bij een derde overtreding € 36.000,- per werknemer.

Controle

De Inspectie SZW controleert de registratieverplichting van uitzendbureaus en andere bedrijven die arbeid ter beschikking stellen en kan boetes opleggen. Zij controleert daarnaast of inleners met geregistreerde bedrijven zakendoen.

Zie ook:
> Aangepaste Waadi vraagt om aanpassing personeelsbeleid

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Hans van Dongen op

    Let op dat de WAADI-check (de KvK-registratie) niet alleen voor “uitzendbureaus” geldt maar voor elk bedrijf dat arbeiders ter beschikking stelt aan anderen om onder gezag van die andere de arbeid te laten verrichten. Dus ook banenpools, payrollers en detacheerders kunnen hier onder vallen. Nederlandse en buitenlandse bedrijven!

    Let ook op dat de KvK-WAADI-check niet de inlenersaansprakelijkheid afdekt (afdrachten belasting en werknemerspremies en WML etc). Hiervoor is de NEN-certificering het middel.

    Hans van Dongen / Steunpunt Arbeidszaken / 4-9-2012