De Krom: ‘Migranten moeten ook zelf investeren in hun positie’

1

Migranten kunnen investeren in zichzelf om hun maatschappelijke positie te versterken. Bijvoorbeeld door scholing, het verbeteren van taalvaardigheden, actieve deelname aan de arbeidsmarkt en lid worden van organisaties. Dat vindt Staatssecretaris Paul de Krom.

De Krom zei dat afgelopen vrijdag in een reactie op vragen van Tweede Kamerleden van de PvdA, CDA, GroenLinks en D66, naar aanleiding van onderzoek waaruit bleek dat ruim driekwart van de uitzendbureaus verzoeken inwilligt van werkgevers die aangeven dat ze geen Turks, Marokkaans of Surinaams personeel willen.

Paul de Krom wil op korte termijn praten over discriminatie in de uitzendbranche met koepelorganisaties ABU en NBBU en het Landelijk Overleg Minderheden (LOM).

Volgens De Krom is ‘elke discriminatoire handeling onacceptabel’ en dient die met kracht te worden voorkomen en bestreden.’ Hij stelt dat de ABU en NBBU al actie ondernemen. Maar hij ziet ook een rol voor migranten zelf om beter in de samenleving te participeren.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Dus volgens De Krom hebben allochtonen het er zelf naar gemaakt dat we ze keihard discrimineren.