‘Bescherming flexwerker gunstig voor zzp’er’

0

De kabinetsplannen om flexwerkers beter te beschermen lijken gunstig uit te gaan pakken voor zzp ers. Bijna de helft (47 procent) van de ondernemers die wel eens gebruik maakt van tijdelijk personeel, zegt naar aanleiding van de maatregel minder flexwerkers te zullen inzetten en meer zzp ers. Dat blijkt uit onderzoek door de Kamer van Koophandel.

In het wetsvoorstel wordt de positie van flexwerkers versterkt. Zo kunnen ze eerder aanspraak maken op een vaste aanstelling en krijgen ze recht op een ontslagvergoeding na een dienstverband van minimaal 2 jaar.

Ondernemers zijn verdeeld over de plannen voor flexwerkers. Circa 37 procent van de ondervraagden is het eens met de maatregel tegenover 41 procent die tegen is, aldus de KvK.

Verwacht jij dat het wetsvoorstel zorgt dat jullie je flexbeleid aan gaan passen? Geef je mening over de bescherming van flexwerk in onze 5-vragen.

ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.