Beetje werken, beetje spelen: het nieuwe pensioen

1

Vroeger was er die datum waar je naartoe werkte, en daarna het zwarte gat. De overgang tussen werk en pensioen was zó groot, dat het voor velen een kwelling was. The New York Times schrijft over een nieuwe trend: ‘ consulteering.’ Ook in Nederland zijn er ontwikkelingen.

The New York Times verhaalt over een Amerikaanse trend, waarvoor het onder meer Dane Peters (68) portreteert. De man ging drie jaar geleden met pensioen als schoolhoofd in Brooklyn. Sinds die tijd doet-ie drie dingen: advies geven, vrijwilligerwerk en lekker ontspannen. Hij noemt het ‘consulteering’.

Als oud-schoolhoofd weet hij veel van leiderschap in het onderwijs, en sommige scholen willen daarin graag gecoacht worden. ‘Dat leek me dus een fijne tijdsbesteding na mijn pensioen, alleen niet meer fulltime. Gemiddeld doe ik één adviesklus per maand. Er is een soort uitzendbureau voor dit soort klussen, en ik pik gewoon de leuke dingen er een beetje uit. Overigens ben ik wel de jongste hier. Degene die dat bureau runt, is 84.’

Nederland

Ook in Nederland is er steeds meer aandacht voor de overgang tussen werk en pensioen, zegt pensioencoach Emiel Egging. ‘Steeds meer mensen willen voor een gedeelte van de week graag blijven werken. Waarom? Werken heeft een behoorlijk aantal voordelen. Je hebt sociale contacten, er is structuur en ritme, je hebt een doel en een reden om je bed uit te komen, er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, er komen extra financiën én het verschaft je voor een deel identiteit. Dat is nogal wat. Ik snap wel waarom sommige mensen graag doorwerken, al is het voor minder uren in de week.’

Trend

Doorwerken lijkt te passen in een trend. Uit data van de University of Michigan’s Health and Retirement Study, blijkt dat steeds minder mensen tevreden hun pensioen beleven. Was in 1998 nog 60 procent ‘heel erg tevreden’, in 2012 was dat al gezakt naar 49 procent. Waar het volgens de geïnterviewde Amerikaan allemaal op neerkomt is een balans tussen vrije tijd en leven met een doel.

Werkgever

De vraag is: waarom zou het een taak voor de werkgever zijn om medewerkers zich met de pensioenovergang van medewerkers bezig te houden? Egging zegt daarover: ‘Je moet er ook niet vlak voor het pensioen mee beginnen, maar er ver voor. Dan kun je de complete overgang bespreken, inclusief de tijd ervoor. Als je met iemand van 62 in gesprek gaat over de laatste vijf werkzame jaren, dan kun je echt nog een verschil maken. Wat is iemands perspectief? Sukkelt hij de laatste jaren door tot de eindstreep, of weet je samen dingen te bedenken om er nog een perspectiefvolle en productieve periode van te maken? Dáár ligt het belang voor werkgevers.’

Bron: NY Times

Lees meer over:

Over Auteur

Basti Baroncini schrijft met liefde over alle onderwerpen binnen het HR-vakgebied, maar zijn hart gaat pas écht sneller kloppen wanneer het gaat om strategie en om mensen. Sociale innovatie, duurzame inzetbaarheid, ontwikkeling & onderwijs, verandertrajecten, draagvlak, communicatie en leiderschap zijn voorbeelden van onderwerpen waar hij graag over schrijft.

1 reactie

  1. Gabor Mooij op

    Het verhaal over die Amerikaan klopt niet als je het vergelijkt met het origineel in de NYT. Hij doet naast het advieswerk vrijwilligerswerk in de vorm van toneelvoorstellingen voor bejaarden en de man die het bureau daarachter runt, is al 84.