Asscher bereid tot uitstel flexmaatregel

1

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken is bereid zijn plan om de positie van flexwerkers te verbeteren een jaar uit te stellen.

Asscher zei dat vandaag in de Tweede Kamer. De Kamer had op het uitstel aangedrongen.

Flexvoorstel
Minister Asscher wil dat flexwerkers vanaf 1 juli van dit jaar al na twee jaar recht krijgen op een vast contract, in plaats van na drie jaar. Een Kamermeerderheid vreest dat die maatregel averechts zal werken, gezien de economische crisis. Bedrijven zullen jongeren dan nog eerder ontslaan, om te voorkomen dat ze hun na twee jaar een vaste baan moeten aanbieden.

Asscher is daar minder bang voor, maar hij vindt het ‘geen ramp’ de Kamer tegemoet te komen. Hij verzet zich niet tegen een amendement van VVD en D66 om het flexvoorstel pas op 1 juli 2015 te laten ingaan.

Sociaal akkoord
De Kamer praat vandaag met Asscher over zijn voorstellen om de arbeidsmarkt te hervormen. Het gaat om een uitwerking van het sociaal akkoord dat het kabinet vorig jaar sloot met vakbonden en werkgevers. Naast maatregelen voor flexwerkers gaat het om een hervorming van ontslagrecht en een verkorting van de WW-duur. Een ruime Kamermeerderheid steunt de plannen op hoofdlijnen, bleek woensdag op de eerste dag van het debat.

Lees ook: ‘Minimumloon voor flexwerkers‘ en ‘Bedenkingen tegen eerder contract flexwerker

Bron: ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Jos Hoogenboom op

    Dat werknemers zich zorgen maken over het terugbrengen van de flexperiode van drie naar twee jaar kan ik me nog voorstellen. Het risico bestaat immers dat flexwerkers al na 2 jaar zonder werk komen te zitten, omdat werkgevers ze geen vast contract willen geven. Maar dat sociale partners met Asscher gezamlijk delen dat die zorg ongegrond is, verbaasd mij in hoge mate. Als die zorg werkelijk ongegrond zou zijn, waarom zijn er dan niet heel veel werkgevers die nú al mensen gewoon na twee jaar een vast contract geven. Dan had je deze wetswijziging helemaal niet nodig