Arbeidsmigranten steeds meer verbonden met onze arbeidsmarkt

0

Arbeidsmigranten die voor tijdelijk werk naar Nederland komen, raken steeds meer geïntegreerd in de Nederlandse arbeidsmarkt, blijkt uit onderzoek van de Algemene Bond Uitzendondernemingen.

De migranten blijven relatief lang in ons land en hebben twee keer zo vaak een langer dienstverband dan de gemiddelde uitzendkracht. Bovendien leveren deze mensen door het hele land een bijdrage aan de economie en regelen ze steeds vaker zelfstandig woonruimte.

Het grootste deel van de arbeidsmigranten komt uit Polen (87,4 procent) en werken vooral in de logistiek (30 procent), de voedingsindustrie (25 procent) en de tuinbouw (21 procent).

Een op de vijf arbeidsmigranten blijft een half jaar of langer ononderbroken in Nederland. Een grote meerderheid gaat tussen de twee en vijf keer naar het thuisland gedurende de tijd dat ze in dienst zijn van het uitzendbureau.

Het onderzoek Flexmigranten in Nederland is uitgevoerd door Conclusr Research. 94 bedrijven die arbeidsmigranten in dienst hebben, werkten mee.

Bron: www.abu.nl

Lees ook: Arbeidsmigrant levert 360 miljoen op en Polenmeldpunt helpt arbeidsmigranten

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.