‘Aanpassen ketenbepaling heeft weinig zin’

0

Slechts bij 3 procent van de tijdelijke werknemers wordt een onderbreking van 3 maanden ingelast om een vaste aanstelling te voorkomen. Dat stelt het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) in een onderzoek naar de flexibele arbeidsmarkt. Een aanpassing van de ketenbepaling zou dan ook maar weinig effect hebben.

Drie procent van werknemers in tijdelijke dienst, heeft ooit te maken gehad met een onderbreking van de aanstelling om de ketenbepaling te omzeilen. De meeste werknemers in tijdelijke dienst zijn drie jaar of minder bij hun huidige werkgever in dienst. Bij hen komt omzeiling van de ketenbepaling vrijwel niet voor. Iets meer dan 10 procent van de werknemers in tijdelijke dienst is langer dan drie jaar in dienst. Van deze groep werd bij 12 procent de aanstelling ooit onderbroken om de ketenbepaling te omzeilen.

‘Langdurig verblijf in de flexibele schil wordt dus vooral veroorzaakt door een aaneenschakeling van tijdelijke contracten bij verschillende werkgevers, en niet door het massaal inlassen van een onderbreking om zo een vast dienstverband bij de oude werkgever te voorkomen. Het effect van een aanscherping van de ketenbepaling zal dus logischerwijs vermoedelijk beperkt zijn’, zo schrijven de onderzoekers in het rapport.

Opstap
Het aandeel werknemers met een tijdelijke aanstelling die uitzicht biedt op vast, is toegenomen. Dat bleek al uit eerder onderzoek. Dit ging echter nooit om afspraken die zwart op wit stonden. Daarom stelde SCP de vraag ‘staat er in uw contract dat u in vaste dienst komt? Bijvoorbeeld dat u een vast contract krijgt bij goed functioneren of na een bepaalde termijn?’ Slechts 36 procent van de tijdelijke werknemers heeft een schriftelijk vastgelegd uitzicht op vast werk. Een op de drie flexwerkers weet niet wat de tijdelijke werkgever van plan is na afloop van het arbeidscontract.

Onzekerheid
Werkgevers maken in toenemende mate gebruik van flexibele arbeidscontracten. Het aantal werknemers is volgens het CBS gegroeid van 7 procent in 2002 naar 10 procent in 2012. Het duurt volgens het SCP-rapport ‘Een onzeker perspectief: vooruitzichten van tijdelijke werknemers’ steeds langer voordat mensen een vaste aanstelling krijgen. Onzekerheid is troef bij de werknemers in tijdelijke dienst. Van de werknemers met 6 tot 10 jaar werkervaring, meestal jongeren dus, heeft een derde nog steeds een tijdelijk arbeidscontract. De werkervaring is meestal opgedaan bij meerdere werknemers.

De onderzoeksresultaten zijn afkomstig van het arbeidsaanbodpanel najaar 2012.

SCP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.