Onderwerp: Flexibilisering

Een beetje flexibiliteit, dat is wel zo handig bij een moeilijk te voorspellen werkaanbod. Er bestaan verschillende vormen van flexibele arbeidsrelaties, elk met hun eigen aandachtspunten op gebied van verantwoordelijkheden voor de werkgever. Zo is sinds 1 januari 2016 is de Wet aanpassing arbeidsduur (Waa) opgegaan in de Wet flexibel werken. Op grond van deze nieuwe wet mogen werknemers bij hun werkgever een verzoek doen om – naast de arbeidsduur – ook de arbeidstijden en de arbeidsplaats aan te passen.
Ook is door de afschaffing van de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) een opdrachtgever nu (mede) verantwoordelijk voor de relatie en de fiscale duiding van die relatie met een opdrachtnemer. Daarom moet je nadenken over de flexibele schil, hoe ga je die inzetten? Denk aan het gebruik van uitzendkrachten via een uitzendbranche, werknemers van een payrollbedrijf of zelfstandigen zonder personeel (zzp). In dit onderwerp vind je ook artikelen over seizoensarbeid, outsourcen en outplacement.

Artikelen over het onderwerp flexibilisering

Flexibilisering
Nieuwe rekentool voor inlenersbeloning

XpertHR Flex introduceert een nieuwe rekentool voor de inlenersbeloning. Hiermee bepaalt de uitzendondernemer in enkele klikken de inlenersbeloning voor de uitzendkracht inclusief alle loonelementen die van toepassing zijn.

Flexibilisering
Terugkijken: HR Journaal over Wet DBA

Het HR Journaal van donderdag 8 maart a.s. staat in het teken van de toekomst van de Wet DBA. Speciale gast is Hans Biesheuvel van ONL voor ondernemers, hij heeft samen met ZZP Nederland een oplossing bedacht en komt die toelichten.

Blog
BlogDe Wet DBA. Hoe nu verder?

De inwerkingtreding van de wet DBA is een aantal malen uitgesteld. Daarna is de handhaving van de wet weer uitgesteld. Geen gelukkig begin. Waarschijnlijk ook geen gelukkig einde.

1 2 3 21