26-wekeneis geldt niet voor zzp ers

3

Als een bedrijf een werknemer vanwege bedrijfseconomische omstandigheden ontslaat met toestemming van het UWV, mag de werkgever soms toch iemand anders hetzelfde soort werk laten doen. In dit geval een stagiaire en een zzp er.

De situatie

Een verkoopster in een winkel die watersportkleding verkoopt, wordt per 1 januari 2013 ontslagen met toestemming van het UWV. In de aanvraag hebben de twee eigenaren van het bedrijf gemeld dat de contracten van de twee andere verkoopsters binnenkort aflopen en dat het bedrijf daarna zonder personeel verdergaat. In mei 2013 beroept de ontslagen verkoopster zich op de vernietigbaarheid van haar ontslag. Ze meent dat het bedrijf de wederindiensttredingsvoorwaarde, ook wel de 26-wekeneis genoemd, heeft geschonden omdat de beide andere verkoopsters weer voor het bedrijf werken.

Bij de rechter
In een kort geding vraagt de werkneemster om onder meer wedertewerkstelling en doorbetaling van haar salaris vanaf 1 januari 2013. Voor een toewijzing van zo’n vordering moet er een duidelijke schending zijn van de 26-wekeneis door het in dienst nemen van een werknemer voor werkzaamheden van dezelfde aard. Uit de beleidsregels van het UWV blijkt dat de wederindiensttredingsvoorwaarde geldt als er een werknemer wordt aangenomen, of een ‘ruimere’ arbeidsverhouding wordt aangegaan. Maar diezelfde beleidsregels geven duidelijk aan dat dit niet van toepassing is op zzp’ers die fiscaal gezien zelfstandige zijn.

De ene verkoopster heeft inderdaad nog als zzp’er, met een Verklaring Arbeidsrelatie (VAR), voor het bedrijf gewerkt. De andere verkoopster heeft stage gelopen in het kader van haar CIOS-opleiding en kreeg een stagevergoeding van 200 euro per maand. Beide verkoopsters waren in die tijd duidelijk geen werknemers. Dat op de LinkedIn-pagina van de laatste stond dat ze in die periode als verkoopster voor het bedrijf heeft gewerkt, is voor de rechter geen overtuigend argument. Omdat ‘enige subjectieve inkleuring van de op die pagina staande informatie niet moet worden uitgesloten’.

Uitzendkrachten inzetten binnen 26 weken?
Uitzendkrachten binnen 26 weken na het ontslag van een werknemer een deel van het werk van die ontslagen werknemer laten doen, is geen schending van de wederindiensttredingsvoorwaarde, zo oordeelde de rechter eerder.

Een werknemer ontslaan wegens bedrijfseconomische omstandigheden en dan een zelfstandig agent hetzelfde werk laten doen, mag ook.  En in de situatie dat een bedrijf voor één vestiging toestemming krijgt om een aantal werknemers te ontslaan, mag het bedrijf nog steeds uitzendkrachten aannemen voor een vestiging die 30 kilometer verderop ligt.

Gegevens rechtszaak: ECLI:NL:RBNNE:2013:6766. Datum uitspraak: 12 november 2013

Lees meer over:

Over Auteur

Mr. Ingrid Kooijman is auteur bij XpertHR. Voor XpertHR Actueel houdt ze de jurisprudentie scherp in de gaten. Ze schrijft over arbeidsrecht, HRM en projectmanagement.

3 reacties

  1. Jan Onderwater op

    Ook weer zoiets volkomen waanzinnigs. Wie betaald eigenlijk het salaris en heeft alle verantwoordelijkheden? Volgens mij de werkgever. En dan moet hij 26 weken wachten voordat die kan doen wat die wil? En wie dit woord heeft verzonden, ‘ wederindiensttredingsvoorwaarde’ is wat mij betreft rijp voor het gekkenhuis. Zal wel een vakbondsdwaas zijn. Weer een reden dat de arbeidsmarkt nooit meer goed komt met al dit soort flauwekul ! Wie betaald, bepaald, daar moeten we naar toe. Bijna niemand vindt meer een baan door het hele door de vakbonden opgetuigde regelcircus wat op dit moment gewoon TEGEN de werknemer werkt ! Kan nooit goed gaan. Wanneer worden ze een wakker in Den Haag ? Als 95 % van de werknemers in NL thuis zit en het werk door importvolk wordt gedaan ??? Vr gr Jan

  2. W.H. van Eck op

    Wat is er onzinnig.
    Indien je ontslagen omdat het bedrijf zonder medewerkers doorgaat en er wordt ZZPer of wat dan ook aangenomen dan komt dat nogal onrechtmatig over. Indien iemand slecht functioneert kun je nog van een andere situatie spreken, maar een goede kracht ontslaan en met goedkope krachten hetzelfde werk voortzetten,