Onderwerp: Flexibilisering

Een beetje flexibiliteit, dat is wel zo handig bij een moeilijk te voorspellen werkaanbod. Er bestaan verschillende vormen van flexibele arbeidsrelaties, elk met hun eigen aandachtspunten op gebied van verantwoordelijkheden voor de werkgever. Zo is sinds 1 januari 2016 is de Wet aanpassing arbeidsduur (Waa) opgegaan in de Wet flexibel werken. Op grond van deze nieuwe wet mogen werknemers bij hun werkgever een verzoek doen om – naast de arbeidsduur – ook de arbeidstijden en de arbeidsplaats aan te passen.
Ook is door de afschaffing van de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) een opdrachtgever nu (mede) verantwoordelijk voor de relatie en de fiscale duiding van die relatie met een opdrachtnemer. Daarom moet je nadenken over de flexibele schil, hoe ga je die inzetten? Denk aan het gebruik van uitzendkrachten via een uitzendbranche, werknemers van een payrollbedrijf of zelfstandigen zonder personeel (zzp). In dit onderwerp vind je ook artikelen over seizoensarbeid, outsourcen en outplacement.

Artikelen over het onderwerp flexibilisering

Flexibilisering
Het nieuwe werken werkt

Het nieuwe werken werkt, blijkt uit promotie-onderzoek. Maar wel onder voorwaarden: alleen een kantoortuin invoeren heeft geen zin. Bedrijven moeten ook hun bedrijfscultuur en managementstijl opengooien.

Flexibilisering
VVD: ‘WWZ op de schop’

De VVD wil het voor werkgevers weer mogelijk maken om tijdelijke contracten meer dan twee keer te verlengen en tijdelijke contracten van een langere duur aan te bieden. Dat blijkt uit het verkiezingsprogramma dat de partij vorige week lanceerde.

1 2 3 38