Onderwerp: Employee Experience

Onder employee experience verstaan we alle momenten en manieren waarop een (potentiële) medewerker in contact is met de organisatie en waarbij zijn beleving gevormd wordt. Het gaat daarbij om de perceptie van de medewerker, niet om de intentie van de organisatie.

Wat levert een goede employee experience op?
• Medewerkers die hun werkbeleving een hoog cijfer geven, scoren beter op productiviteit en kwaliteit van het werk.
• Medewerkers die positieve ervaringen hebben op het werk, zijn twee keer zo vaak geneigd om meer te doen dan wat er van hen wordt verwacht.
• Medewerkers die meer werkgeluk ervaren, hebben 52% minder de intentie om hun organisatie te verlaten.

Xperthr college over employee experience

Employee experience werkgeluk

Heleen Mes

Als u investeert in de beleving die een medewerker heeft bij de organisatie en zijn werk, dan maakt u diegene succesvoller en duurzamer inzetbaar.

Tijdens het XpertHR College praat ik, als employee experience specialist, u een uur bij over het investeren in medewerkersbeleving.
Heleen Mes van Happiness bureau

Meld u nu aan

downloads over employee experience

Op zoek naar meer achtergrond en verdieping? Bekijk ook onze downloads.

Alle artikelen over het onderwerp employee experience

Employee Experience
ABN AMRO checkt maandelijks het werkplezier

Bij ABN AMRO krijgt steeds een andere groep medewerkers de vraag: zou u de bank als werkgever aanbevelen? Uit de maandelijkse reacties haalt HR actiepunten om het werkplezier te verhogen. Vanaf de eerste werkdag krijgen medewerkers nu bijvoorbeeld een buddy.

Blog
BlogDe 2 voor- en nadelen van digitaal onboarden

Nu de meeste bedrijven voorzichtig weer beginnen met af en toe een dag op kantoor werken ontstaat de vraag: wat doen we met de onboarding van onze nieuwe medewerkers? Menig bedrijf heeft de onboarding maandenlang opgeschort. Andere bedrijven hebben deze volledig gedigitaliseerd. Wat de voor- en nadelen van digitaal onboarden zijn, staan hier op een rijtje.

Corona
Whitepaper: Employee Experience tijdens de coronacrisis

Werkgevers hebben juist nu een grote rol in het geluksgevoel voor medewerkers. In deze crisistijd kun je als werkgever laten zien wat je écht waard bent. Weet jij als werkgever nu meer verbondenheid, zingeving en ondersteuning te bieden? Posten medewerkers hun dankbaarheid voor de inzet van hun werkgever op social media? Vertellen medewerkers straks nieuwe collega’s vol trots over de acties van hun werkgever? Als het werkgevers nu lukt om de employee experience op een hoger plan te brengen plukken zij daar nog heel lang de vruchten van.

Employee Experience
‘Laat Employee Experience met een frisse blik beoordelen’

Vraag eens aan een ‘mystery guest’ om door de organisatie te lopen en te letten op de werkbeleving van de portier tot de mensen in de vergaderzalen. Want HR mist soms de frisse blik om die goed te kunnen inschatten. In het XpertHR College Employee Experience is dit een van de adviezen van consultant Heleen Mes.

Employee Experience
Employee experience: tips voor een wow-ervaring

Een functioneringsgesprek in de vorm van een spel, een smaakvol ingerichte werkplek of een survivalpakket voor nieuwe medewerkers. Het zijn allemaal manieren om het werkplezier te vergroten. Veertig procent van de deelnemers aan het XpertHR College over Employee Experience van consultant Heleen Mes is er al actief mee bezig.

Employee Experience
Webinar Employee Experience: de basis

Employee experience-expert Heleen Mes neemt u mee in de basis van positieve Employee Experience: goede sollicitatieprocedures, minder hiërarchie, fijne werkplekken, een prettige cultuur en tools om het werk goed uit te voeren.