Zes trends die zorgen voor digitale opschudding

0

Er zijn zes trends die ervoor zorgen dat grote ondernemingen ware digitale organisaties worden. Ze zetten daarbij hun omvang, vaardigheden en schaalgrootte effectief in.

Dat is de conclusie van het jaarlijkse IT-trendrapport de ‘Accenture Technology Vision 2014’. De tijd dat alleen kleine innovatieve, technologie- gedreven startups de markt konden opschudden en sneller groeiden dan de gevestigde orde, lijkt voorbij.

Innovatie big time
Het Accenture onderzoek signaleert zes technologietrends waarmee grote bedrijven de grenzen van hun innovatiekracht oprekken. Zodoende profiteren ze optimaal van digitale technologieën en versterken daarmee hun concurrentiepositie. Deze grote organisaties zetten vol in op digitale strategieën en benutten mobiele toepassingen, analytics en cloudtechnologie om bedrijfsprocessen te verbeteren. Verder profiteren ze van real-time inzicht, verleggen de grenzen van hun medewerkers en beheren en gebruiken data op innovatieve manieren.

Digitale makelaars van de toekomst
“We zien dat grote ondernemingen de middelen, schaal en motivatie hebben om zichzelf opnieuw uit te vinden door digitale transformatie. Zo pakken ze de koppositie in hun markten terug,” zegt Paul Daugherty, CTO bij Accenture. “Marktleiders zetten digitale middelen in om processen effectiever te sturen, de manier waarop ze de markt opgaan te transformeren en activiteiten beter te managen. Ook verandert het de manier van interactie met klanten en stroomlijnen ze de samenwerking met partners. Digital zit inmiddels in hun DNA, daarmee is de ontwikkeling tot digitale makelaars van de toekomst ingezet.”

Lees ook: ‘Maak medewerkers productiever met mobiele technologie

Bron: Accenture

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.