Worteltrekken om verandering tot stand te brengen

0

Trish McFairlane heeft dé formule voor het berekenen van het aantal mensen dat nodig is om een verandering binnen een organisatie tot stand te brengen. Neem simpelweg de wortel van het aantal medewerkers en laat dat aantal personen de boodschap verspreiden. Het gaat dan niet om zomaar mensen. Het betreft de informele leiders binnen de organisatie.

Bijvoorbeeld:
Aantal medewerkers: 200
Wortel van 200 = 14,14 medewerkers

Om de verandering succesvol te stand te brengen moet je in de organisatie van dit voorbeeld 14 informele leiders of beïnvloeders identificeren en hen overtuigen van het nut van de verandering. De verandering wordt (ook) nog steeds via de formele kanalen gecommuniceerd. Echter, doordat tevens deze informele leiders meehelpen met het verpreiden van de boodschap is de impact veel groter.

Een verandering kan dus tot stand gebracht worden met behulp van een relatief klein aantal mensen. Dit wordt bevestigd door onderzoek. Als 10% van de populatie een onwrikbaar ‘geloof’ in iets heeft, wordt dit geloof vanzelf overgenomen door de meerderheid.

Een kleine groep mensen kan voor grote veranderingen zorgen. Maar andersom geldt ook, een kleine groep kan de sfeer op de werkvloer geheel verpesten.

McFairlane raadt aan op zoek te gaan naar de informele leiders en beïnvloeders, dat hoeven helemaal geen senior medewerkers te zijn, in de organisatie en hen in te zetten als ambassadeurs voor verandering. Door deze medewerkers voor- en in te lichten voelen zij zich onderdeel van het proces en overtuigen zij anderen om mee te werken.

Bron: hrringleader.com

Lees meer Mediascan

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.