Werknemers productiever met groter beeldscherm

0

Een werkgever doet er goed aan om zijn personeel te voorzien van een groot beeldscherm. Het blijkt namelijk dat werknemers met een groot beeldscherm productiever zijn.

 

Dat zeggen onderzoekers van de Universiteit van Utah.

De deelnemers van het onderrzoek moesten allerlei taken zo snel mogelijk uitvoeren op beeldschermen van verschillende grootte. Het ging ondermeer om het redigeren van teksten en het kopiëren van getallen in spreadsheets. De mensen met een standaard 18 inch beeldscherm waren het slechts af: de 20 inchers versloegen hen met 44 procent. De gebruikers van een 24 inch monitor waren zelfs 52 procent sneller. Een nog groter scherm bleek niet meer te helpen.

‘ Stem grootte af op taken’

Het gebruik van een groter beeldscherm kan dus tot tweeënhalf uur schelen op een dag. Maar onderzoeker James Anderson neemt dat zelf met een korreltje zout: een werknemer zou dan non-stop acht uur per dag moeten werken en dat doet niemand. Wel adviseert hij de grootte van de monitor per werknemer af te stemmen op de taken die worden uitgevoerd.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.