Werknemers ontdekken voordelen e-HRM

0

Werknemers raken er steeds meer van overtuigd dat e-HRM voordelen biedt. Dat blijkt uit onderzoek van e-HRM-aanbieder Raet, uitgevoerd door Heliview Research.

Zowel medewerkers, lijnmanagers als HR-managers in Nederlandse organisaties zien steeds meer de voordelen in van e-HRM. Vooral medewerkers willen het aanvragen van verlof en indienen van declaraties online kunnen doen.

Bijhouden gegevens
Werknemers zijn steeds meer overtuigd van nut en gemak van employee self service (ESS). Zo blijkt uit de onderzoeksresultaten dat bijna negentig procent van de respondenten vindt dat hijzelf verantwoordelijk is voor het bijhouden van persoonlijke gegevens als het adres en de partner. Alleen binnen het onderwijs is men daarvan nog iets minder overtuigd. Daarnaast vindt driekwart van de ondervraagden dat de direct leidinggevende verantwoordelijk is voor het bijhouden van opleidingen, competenties en vaardigheden.

Volgens Cees van den Heijkant, CEO van Raet, is het voor werknemers al heel gewoon om allerlei privézaken online te regelen. ‘Denk aan het regelen van bankzaken en het boeken van vakanties tot het doorgeven van meterstanden en adreswijzigingen. Dat gemak willen ze ook in hun werk.’

Even opzoeken
Daarnaast vinden respondenten e-HRM handig om dingen snel te regelen of nog even na te kijken. Op de vraag of u online zou willen kunnen opzoeken of een bepaalde opleiding door de werkgever wordt aangeboden, zegt ruim tachtig procent ‘ja’. Hetzelfde percentage van de ondervraagden vindt het handig om online in te kunnen zien of men in een bepaalde periode verlof op kan nemen.

Gemak
Gemak lijkt sowieso een belangrijk pluspunt te zijn. Negentig procent dient graag online de declaraties in. Door zelf te kunnen kijken of de declaratie verwerkt is, hoeft men minder vaak een vraag te stellen aan de administratie. Nonchalance lijkt ook eerder een kans te kunnen krijgen met e-HRM. Werknemers die de dag erna een beoordelingsgesprek hebben en het verslag niet meer kunnen vinden, zijn blij dat ze het nu nog even kunnen opzoeken. Daardoor wordt het een veel beter gesprek, meent 85 procent van de mensen.

HRM
Uit eerder, vergelijkbaar onderzoek blijkt dat HR-managers de voordelen van e-HRM vanuit een ander perspectief zien: tijdwinst. Ruim 55 procent van de HR-professionals ziet e-HRM als middel om tijd te winnen, zodat zij meer tijd kunnen besteden aan het geven van HR-advies aan managers en medewerkers.

Basti Baroncini, redacteur P&Oactueel

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.