Werk zoeken steeds vaker via mobiele apparaten

1

In de tweede helft van 2014 vonden voor het eerst sinds jaren weer meer mensen een baan. Dat gebeurt steeds vaker via mobiele apparaten. Het mobiele gebruik op vacaturesite Monsterboard verdubbelde de afgelopen twee jaar naar 30 procent.

Volgens de carrièresite leiden de vele mogelijkheden van het internet tot een gefragmenteerde en complexe arbeidsmarkt. ‘De wildgroei van bronnen en mogelijkheden op het internet biedt enorme kansen voor de recruitmentsector. Tegelijkertijd wordt vanwege nieuwe middelen, databases en netwerken de markt minder overzichtelijk. Voor werkzoekenden èn recruiters is het lastiger geworden de arbeidsmarkt te doorgronden’, zegt Gian Zandonà, Managing Director van Monsterboard.

Het is dus zaak om je online goed te profileren. Zandonà: ‘Werkgevers die slim gebruik maken van de voordelen van mobiel en social, bijvoorbeeld door de website van het bedrijf te optimaliseren, hebben een stapje voor op de concurrentie.’

Bron: Monsterboard

Lees ook:
Facebook als effectief wervingskanaal

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Nathalie Doorn op

    Het is dan ook niet onbelangrijk dat de manier(en) waarop kandidaten kunnen reageren op een vacature wordt aangepast aan het feit dat ze op hun mobiel de vacature bekijken. Te vaak kom je nog tegen dat er systemen zijn waar je niet even simpel je CV uploadt, maar je zelf je hele levensgeschiedenis nog moet invoeren. Dit is simpelweg niet te doen vanaf je mobiel en kans dat juist de sollicitant die je zoekt afhaakt (vooral een Gen Y issue)