Video-conferencing walhalla voor HR

0

De meerderheid van de HR-professionals geeft aan dat video-conferencing in 2016 hun favoriete zakelijke communicatiemiddel is.

Een analyse van een wereldwijd onderzoek laat zien dat HR-managers die video zakelijk inzetten, tussen nu en drie jaar de voorkeur geven aan deze manier van samenwerken. Daarmee verslaat video-conferencing e-mail en tele-conferencing. De overstap naar video biedt voordelen voor talentmanagement, werving en selectie, training, productiviteit en flexibeler werken.

Onderzoek
Het onderzoek is uitgevoerd door Redshift Research in opdracht van Polycom onder beslissers binnen bedrijven in twaalf landen. Bijna alle HR-managers denken dat video-conferencing de afstand verkleint en de productiviteit verbetert tussen teams in verschillende steden en landen. Het onderzoek toont ook aan dat videotechnologie steeds meer doordringt binnen Human Resources-teams over de gehele wereld. Andere favoriete zakelijke communicatiemethoden van de HR-respondenten zijn e-mail en tele-conferencing.  Daarnaast zetten HR-professionals web-conferencing, instant messaging en social media in.

Praktijkvoorbeeld
Een rapport van de Aberdeen Group uit 2013 onderstreept de resultaten van het onderzoek. Het rapport gaat over talentwerving door middel van video. In het rapport staat dat 32 procent van de organisaties investeerde in videosollicitaties, vergeleken met 21 procent van de organisaties in 2012. De drie belangrijkste redenen voor deze groei zijn volgens de
Aberdeen Group:

  • reiskosten beperken
  • selectieprocedures inkorten
  • kandidaten buiten wervingsgebied bereiken.

“De vooruitgang in technologie en telecommunicatie stelt grote en kleine organisaties in staat om probleemloos te opereren vanaf elke plek,” zegt Mollie Lombardi, vicepresident en hoofdanalist Human Capital Management van de Aberdeen Group. “HR-managers moeten opnieuw kijken naar hoe technologie hen kan ondersteunen om geografische afstanden te overbruggen en hun talentstrategieën te heroverwegen om maximaal te profiteren van een bredere talentpool.”

Vanessa Mauree, HR Director bij de Franse retailketen  Alain Afflelou, ondervindt al de voordelen van video voor werving van medewerkers. “Ik interview kandidaten voor functies in het hele land en kan geen beslissingen nemen op basis van een telefonisch gesprek. Ik moet de persoon ook zien om een goede beoordeling te maken. Maar het is te kostbaar om alle kandidaten naar Parijs te laten vliegen. Video-interviews zijn ideaal en maken het mogelijk om meer kandidaten te spreken. Een goed video-interview is even effectief als een persoonlijk gesprek.”

Flexwerken
Naast werving, implementeren organisaties met video ook flexibele werkplekken. Het is bewezen dat dit de productiviteit verhoogt. Hierdoor besteedt een werknemer minder tijd aan woon-werkverkeer en worden de tevredenheid en de loyaliteit van medewerkers verhoogd, omdat ze meer controle hebben over de balans tussen werk en privé.

Werknemers binden en boeien
“Video helpt niet alleen om de kwaliteit en diepgang van onze talentpool te verbeteren en de wervings- en selectietijd te verminderen, het ondersteunt ons ook om toptalent aan de organisatie te binden, omdat men makkelijker toegang heeft tot opleidingsprogramma’s en het een flexibele werkomgeving mogelijk maakt,” zegt Daniel Sonsino, vicepresident Talent Management van Polycom. “Betere werving en selectie, opleiding, personeelsbehoud en flexibel werken zijn meetbaar en zichtbaar. De immateriële voordelen van videosamenwerking zijn net zo relevant. Meer vertrouwen, hogere productiviteit, beter intercultureel begrip en effectievere teams zijn allemaal gebieden waarvan data de werkelijke waarde niet kan aantonen medewerkers moeten het zelf ervaren.”

Lees ook: ‘De beste manier om rampen met social media te voorkomen

Bron: Polycom

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.