Tijd voor HR om ‘sociaal’ te worden

0

Op personneltoday.com was het afgelopen week Social Media Week. Dit was de aanleiding voor John Ingham om vijf artikelen over sociale media en HR te schrijven.

Vrijwel iedereen is tegenwoordig online. En steeds meer tijd wordt doorgebracht op sociale media, zoals Hyves, Facebook en Linkedin. Dat komt omdat de mens een ‘sociaal dier’ is. Gemeenschapszin en het praten met gelijkgestemden zit in ons bloed.

Deze nieuwe media bieden ook voor HR vele voordelen. Zo kan bijvoorbeeld via sociale media samengewerkt worden, personeel geworven of kennis gedeeld.

HR kan dus zelf profiteren van sociale media, maar speelt ook een belangrijke rol bij het beleid rondom sociale media in de organisatie. Zeker omdat er ook gevaren kleven aan social media gebruik op de werkvloer. In deze artikelenreeks wordt aandacht besteed aan het maken en implementeren van een social media beleid en het implementeren daarvan. De bewustwording van medewerkers speelt daarbij een belangrijke rol.

Hoe je als HR-professional zelf aan de slag kan gaan met sociale media wordt in het vijfde en laatste artikel “How HR can get involved” beschreven.

De vijf artikel over Sociale Media en HR zijn te vinden op personneltoday.com

Meer Mediascan »

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.