Sociale innovatie zingt rond, en wat doet HR?

0

Steeds meer bedrijven in de handel, logistiek en industrie zetten in op sociale innovatie en zien daardoor hun resultaten toenemen.

Ze willen niet meer volgens de traditionele ‘organisatiehark’ werken. Dit is de conclusie uit een onderzoek van TNO Arbeid onder 493 werkgevers, in opdracht van Tempo-Team.

Wat kan de HR-professional doen om sociale innovatie in zijn organisatie te bevorderen?
Harald Zandvliet, woordvoerder Tempo-Team: “Sociale innovatie is nog behoorlijk abstract en ongrijpbaar. Je moet het duiden. Dat betekent dat de HR professional zich eerst moet verdiepen in het fenomeen sociale innovatie. Vervolgens moet HR zich opstellen als ambassadeur en medestanders in de organisatie vinden. Toon aan dat sociale innovatie niet soft en niet eng is. Dan is het zaak om het management enthousiast te krijgen en te overtuigen. HR moet het management laten zien dat het belangrijk is om werknemers meer ruimte en kansen te geven, zonder dat het te vrijblijvend is. Vraag aan je mensen om met je mee te denken over specifieke vraagstukken van je organisatie. Maar betrek ook je externe klanten erbij. Die zijn ook onderdeel van sociale innovatie. De bewustwording van het management is de sleutel. Dat betekent dat HR uit zijn traditionele rol moet durven stappen, zich kwetsbaar moet opstellen en zijn gezicht in de organisatie moet laten zien. Vervolgens kan HR ‘het proces’ sturen door interdisciplinaire teams samen te stellen voor kleinschalige projecten. Kader het goed af. Deze collectieve intelligentie van de organisatie zorgt ervoor dat de bal gaat rollen. Sociale innovatie is als extra zuurstof, je gaat beter presteren.”

Sociale innovatie en HR
“Veel bedrijven zijn door de crisis in zichzelf gekeerd en in een soort kramp geraakt,” vertelt Zandvliet verder. “Ze durven niet buiten de paden te treden en stellen zich defensief en behoudend op. Dan is de innovatie er snel uit. En die innovatie is juist nu cruciaal voor het succes van je organisatie. Je moet nu de juiste dingen durven doen. HR heeft hierin een voortrekkersrol. Het is tijd voor actie.”

Wat is sociale innovatie precies? Lees wat deskundigen hierover zeggen.

Lees ook: ‘Sociale Innovatie verbetert kwaliteit van arbeid

Bron: Tempo-Team

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.