Social media training van de organisatie

0

Veel organisaties worstelen met sociale media. Hoe werkt het? Wat kun je ermee? Wat mag of moet je toestaan?

Organisaties gaan steeds vaker over tot het trainen en instrueren van het personeel aangaande sociale media.

EMC, dat hard- en software en diensten levert voor het opslaan van data, gaat nog een stapje verder bij het onderwijzen van het personeel. Ze hebben een zeer informatief filmpje geproduceerd.
In dit filmpje wordt uitgelegd wat sociale media zijn, wat je ermee kunt, welke (interne) tools en middelen er bij EMC ter beschikking staan voor medewerkers, wat de valkuilen van social media kunnen zijn en hoe je je moet gedragen op sociale media.

In nog geen 5 minuten wordt dus uitgelegd wat de meerwaarde is van sociale media voor het bedrijf en hoe het social media-beleid eruitziet. Medewerkers worden niet alleen gestimuleerd van alle social media-mogelijkheden gebruik te maken, ze worden ook meteen onderwezen in ‘goed gebruik’ van sociale netwerken.

Het filmpje wordt intern bij trainingen gebruikt en geïntegreerd in de inwerkprogramma’s van nieuwe medewerkers. Tot nu toe blijkt het filmpje zeer effectief. Dat de CEO van EMC ook nog even langskomt – in berenvel -, helpt zeker.

Het filmpje is interessant voor iedereen die bezig is met training en beleid rondom sociale media. Bekijk het filmpje “The Evolution of Communication: Social Media Engagement” op YouTube.

 Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.