Slimmer werken met wearables

0

De mobiele revolutie krijgt een vervolg met wearables. Volgens trendwatchers gaat deze draagbare technologie een grote invloed hebben op de werkvloer.

Wearables is technologie die je op het lichaam draagt. De wearables variëren van de inrichting van functies tot de relatie met managers en collega’s. Draagbare technologie van smartwatches en gezichtstracking tot slimme handschoenen die problemen opsporen en oplossen gaan hun weg vinden op de werkvloer.

Werkplek is katalysator
Nu al krijgen Google Glass en fitnessringen en -armbanden veel aandacht van consumenten maar toepassingen op de werkvloer zijn nog veelbelovender. Naar schatting wordt in 2014 voor 4 miljard euro aan wearables aangeschaft. Zo gelooft Bill Briggs, chief technology officer bij Deloitte, dat de werkplek de ultieme katalysator is voor de toepassingsmogelijkheden van al deze slimme apparaten.

Consequenties voor de werkvloer
Volgens Briggs is de potentie van wearables gigantisch en zijn de uitdagingen die ermee gepaard gaan niet onoverkomelijk. Werk kan hands-free gedaan worden, functies kunnen heringericht worden, beslissingen kunnen gebaseerd worden op direct beschikbare data en contact met collega’s en klanten kan op een eenvoudige manier onderhouden worden.

Echte innovatie
Organisaties hoeven niet te wachten totdat de markt volwassen is. Zodra zij de toegevoegde waarde ervan inzien kunnen zij gaan experimenteren. Bij diverse organisaties wordt al volop getest en uitgeprobeerd. Met de smartphone en tablet kon al wat extra winst behaald worden, maar wearables kunnen voor echte innovatie zorgen.

Voorbeelden
Medewerkers die op hoogte werken en een smartglass gebruiken, houden twee handen vrij om hun werk uit te voeren. Bovendien kan een collega vanaf de grond meekijken en aanwijzingen geven. Onderzoeksbureau Gartner voorspelt dat servicemonteurs in 2017 meer dan een half miljard euro per jaar kunnen besparen als ze smartglasses gebruiken, zoals Google Glass.
In de zorg zijn al operaties op afstand uitgevoerd door gebruik te maken van Google Glass. Chirurgen gebruiken slimme brillen voor ruggespraak met collega’s en teleconsults.
Hitachi en Walt Disney gebruiken draagbare apparaten voor het verbeteren van de samenwerking, het bepalen van de positie van medewerkers en het monitoren van de interactie met klanten.
Diverse bedrijven meten lichaamsfuncties en lichaamsactiviteit van medewerkers. Zo kunnen gezondheidsrisico’s in kaart worden gebracht, adviezen gegeven worden voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers en krijgen medewerkers real-time inzicht in hun prestaties.
Volgens Briggs experimenteren ook heftruckchauffeurs, veiligheidsinspecteurs, politieagenten, verzekeringsagenten, operatieverpleegkundigen en brandweermannen met draagbare apparaten.

Onbeantwoorde vragen
Uiteraard zijn er legitieme vragen die nog beantwoord moeten worden. Hoe zit het met de privacy van medewerkers? Is het veilig? Is het ethisch? Wie is verantwoordelijk voor beheer en onderhoud? Veel vragen kunnen eenvoudig worden beantwoord, aldus Briggs. De uitdagingen verschillen niet zoveel van al die andere aanpassingen die organisaties moesten doen voor het invoeren van technologie.
Briggs geeft wat tips: Als organisaties de ervaringen van hun medewerkers gebruiken om aantoonbare voordelen te laten zien, zullen deze draagbare apparaten sneller geadopteerd worden op de werkvloer. Betrek medewerkers bij de experimenten met wearables. Hun betrokkenheid neemt toe en zij zullen zoeken naar manieren om het gebruik van deze apparaten aan te laten sluiten bij hun behoeften.

Medewerkers zijn nieuwsgierig
Ondanks de onbeantwoorde vragen zijn medewerkers nieuwsgierig naar wearables. Volgens een recent onderzoek geeft 58 procent van de medewerkers aan, waaronder ook ouderen, dat ze draagbare technologie gebruiken als hen dat helpt om hun werk beter te doen. Medewerkers zijn dus geïnteresseerd in draagbare apparaten die zij kunnen gebruiken op hun werk. Maar er zijn nog wel wat hobbels te nemen. Ondanks dat komt het draagbare apparaat eraan en zal werk en de werkplek veranderen. Daar zijn deskundigen het over eens.

Lees ook: ‘Sociale innovatie zingt rond, en wat doet HR?’

Bronnen: Wired en the Human Capitalist

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.