Ruim 20 procent organisaties voert BYOD-beleid in

0

Ruim 20 procent van de HR-managers verwacht komend jaar Bring Your Own Device-beleid (BYOD) te ontwikkelen voor medewerkers die met hun eigen mobiele device toegang willen tot het bedrijfsnetwerk. Dit is een van de conclusies uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van e-HRM-dienstverlener Raet.

 

Bring Your Own Device is naast flexibele werkplekken en werktijden een belangrijke pijler van Het Nieuwe Werken.

Rol HR

‘Nadenken over mobiele devices die medewerkers gebruiken is niet meer alleen het domein van de IT-afdeling. In het onderzoek zien wij dat HR-managers hierin steeds meer hun rol pakken. Bring Your Own Device kan dan ook ingezet worden om de toegevoegde waarde van de medewerker te vergroten. Medewerkers die zelf mogen kiezen met welk apparaat zij werken, zijn productiever.  In een tijd waarin organisaties steeds meer met minder moeten doen, biedt deze trend enorme kansen om flexibeler en daardoor efficiënter te werken’, zegt Cees van den Heijkant, CEO Raet.

Choose Your Own Device

Uit het onderzoek van TNS Nipo komt verder naar voren dat 45 procent van de organisaties medewerkers zelf laat kiezen op welk device zij bijvoorbeeld hun HR-zaken regelen. Dit wordt Choose Your Own Device genoemd. Cees van den Heijkant: ‘Met onze platformonafhankelijke oplossing voor bijvoorbeeld verlof hebben wij hier vroegtijdig op geanticipeerd. Zo komen medewerkers meer aan het stuur van zaken die direct hun ontwikkeling, werkplezier en functioneren aangaan. Opvallend is dat 60 procent van de onderwijsinstellingen medewerkers en managers zelf hun device laten kiezen. In het bedrijfsleven geldt dit voor slechts 39 procent van de organisaties

E-HRM

Veel respondenten uit het onderzoek zien ook duidelijk voordelen van e-HRM, het digitaliseren van de HR-processen, voor lijnmanagers. Volgens 35 procent van de respondenten worden de processen daardoor eenvoudiger voor hen en 27 procent ziet dat leidinggevenden dankzij e-HRM meer tijd hebben om zich te focussen op het primaire proces van de organisatie.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.