Preselectietool maakt enorme aantallen sollicitaties behapbaar

2

Honderden sollicitanten per vacature zijn in de huidige conjunctuur meer regel dan uitzondering. Om dan toch de beste kandidaten er zorgvuldig uit te filteren is een tijdrovend karwei. Daarom ontwikkelde Harver in samenwerking met PiCompany een nieuwe selectietool: de online Preselect.

Door de kwaliteiten van elke sollicitant online te testen, wordt het mogelijk om de beperkte tijd die beschikbaar is volledig te besteden aan de door de tool geselecteerde groep gekwalificeerde kandidaten. De selectietool in de vorm van een portal, biedt een online afhandeling van motivatiebrieven, tests, matching van criteria en testscores met het functieprofiel, en het opvragen van cv’s. Werkgevers kunnen, indien gewenst, altijd zelf de selectiecriteria aanpassen. Afgewezen sollicitanten ontvangen zelfs een automatisch gegenereerde afwijzingsmail met onderbouwing.

Objectieve selectie

‘Daar waar het nodig is om meerdere kandidaten tegelijk te selecteren, maar ook bij functies waar continu aanwas van nieuwe medewerkers nodig is, kan de selectietool een tijd- en kostenbesparende oplossing bieden’, stelt Dirk-Jan van de Werfhorst van PiCompany. ‘Tevens wordt de kwaliteit van het proces gewaarborgd of zelfs verbeterd door verplaatsing van de objectieve selectie op basis van tests naar het begin van de selectieprocedure.’

Pilot gemeente Den Haag

Ten behoeve van de jaarlijkse selectie van kandidaten voor het academische en hbo-traineeprogramma besloot de gemeente Den Haag een pilot te doen met de nieuwe selectietool. Met meer dan 800 aanmeldingen kost de screening van kandidaten de gemeente veel tijd. Daniela Panebianco, projectleider van het WO-traineeprogramma: ‘De beloofde efficiencywinst, zonder dat wij de regie op het selectieproces uit handen hoeven te geven, was voor ons de doorslaggevende factor. Daarnaast voelt een eerste selectie op basis van een objectieve beoordeling van kwaliteit meer gedegen. Dat geeft vertrouwen. We hebben aan de hand van de matchingscores van de kandidaten met het traineeprofiel een groep kandidaten uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Uiteindelijk zijn we aanzienlijk minder tijd kwijt geweest met de selectie van gekwalificeerde kandidaten. Daarnaast zijn we tevreden over de kwaliteit van de nieuwe trainees en hebben we kosten bespaard op het testen.’ De gemeente Den Haag heeft besloten de online Preselect volgend jaar weer te gebruiken.

Een schat aan data

De selectietool heeft vanwege de schat aan data die wordt verzameld, dynamische en lerende kwaliteiten die een werkgever strategisch kan inzetten om de resultaatgerichtheid in zijn organisatie verder te verbeteren. Van de Werfhorst: ‘De werkgever krijgt inzicht in wanneer welke mensen zich qua leeftijd, sekse, opleiding, woonplaats et cetera melden, en welke vorm van arbeidsmarktcommunicatie daar een rol in heeft gespeeld. Zo is er direct feedback, gebaseerd op heldere feiten, en kan de selectieprocedure veel gerichter dan voorheen geoptimaliseerd worden. Ook benchmarking en datamining behoren tot de mogelijkheden.’ Daarnaast kunnen de testgegevens van de aangenomen nieuwe medewerkers weer gebruikt worden voor talentontwikkelingsprogramma’s.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Nu nog een automatische sollicitatietool en we zijn helemaal af van dergelijke onzinnige stoelendansen. Je kunt ook de HRM-er ontslaan die verantwoordelijk is voor een respons van 800 kandidaten op een kennelijk onzinnige en nietszeggende personeelsadvertentie. Inmiddels is de tijd ook wel rijp voor een ontslagtool overigens. Al die suffe exitgesprekken, weer een sociaal plan in elkaar flanzen, dat kan veel handiger.

  2. ReQruiter.nl op

    Handige tool. Al ben ik het wel met Ad eens. De kunst is je advertentie dermate zorgvuldig op te stellen dat je de juiste werkzoekenden aanspreekt. In dat geval kun je voorkomen dat je honderden onnodige reacties krijgt.