Oracle neemt Taleo over

0

Oracle heeft donderdag aangekondigd Taleo, een internationale leverancier van cloud-gebaseerde talentmanagementsoftware, over te zullen nemen. De automatiseerder betaalt daarvoor 46 dollar per aandeel, wat neerkomt op een totale overnamesom van ongeveer 1,9 miljard dollar.

Taleo’s Talent Management Cloud helpt organisaties bij het aantrekken, ontwikkelen, motiveren en behouden van hun personeel.

Oracle en Taleo verwachten samen een breed aanbod cloud-software te kunnen ontwikkelen, om organisaties te ondersteunen bij hun HR-activiteiten en de loopbaanontwikkeling van hun medewerkers. De Raad van Bestuur van Taleo heeft unaniem ingestemd met de overname. De transactie zal naar verwachting halverwege dit jaar worden afgerond.

‘Human Capital Management is uitgegroeid tot een strategisch speerpunt voor organisaties’, zegt Thomas Kurian van Oracle Development. ‘Taleo’s talentmanagementoplossingen zijn een belangrijke aanvulling op de Oracle Public Cloud.’

Michael Gregoire, CEO van Taleo: ‘Door onze krachten te bundelen met die van Oracle, krijgen wij de mogelijkheid om onze klanten nog beter te bedienen.’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.