Opkomst van de digitale werkomgeving

0

Het inrichten van een digitale werkomgeving staat bij veel organisaties nog in de kinderschoenen. Organisaties die er serieus mee aan de slag gaan besparen kosten en benutten kennis beter.

Onderzoeker en consultant Jane McConnell is een autoriteit op het gebied van de digitale werkomgeving.

Begin februari verscheen editie 2014 van de ‘Digital Workplace Trends‘.

Voor HR-professionals geeft dit rapport een overzicht van wat de digitale werkomgeving nu precies inhoudt en wat de stand van zaken is op dit gebied.

Onderzoek
Ruim 300 organisaties, waaronder enkele Nederlandse, vulden een uitgebreide online vragenlijst over hun digitale werkomgeving. Respondenten zijn vooral werkzaam als communicatie- of IT-specialist.

Early adopters en Majority
Op basis van de resultaten van het online onderzoek deelt McConnell organisaties in naar ‘early adopters’ (20%) en ‘majority’ (80%). De early adopters lopen in geringe mate voor op de meerderheid. Bij 4% van de responderende organisaties is daadwerkelijk (iets van) een digitale werkomgeving ingericht.

Redenen
De belangrijkste redenen om een digitale werkomgeving in te richten zijn:

  • Kennismanagement: het opslaan, delen en benutten van relevante kennis.
  • Meer efficiency, waardoor kosten bespaard worden.

Kostenbesparing is bij de meeste organisaties de belangrijkste reden voor het inrichten van een digitale werkomgeving. Bij de voorlopers wordt vaker kennismanagement als motief genoemd.

Voorlopers
Bij de early adopters zijn medewerkers die meer gericht zijn op samenwerking, participatie en innovatie. Medewerkers worden gestimuleerd om zich ondernemend op te stellen, veel meer dan bij organisaties die tot ‘de meerderheid’ behoren. De helft van de early adopters gebruikt crowdsourcing om problemen op te lossen en de organisatie te transformeren. Ze gebruiken bijvoorbeeld blogs en wiki’s om ideeën en kennis te delen en te discussiëren. Maar er vindt ook een continue verrijking plaats de kennis die in een organisatie aanwezig is.

BYOD

Bring Your Own Device (BYOD) is niet los te zien van de ontwikkeling van de digitale werkomgeving. Medewerkers nemen steeds vaker hun eigen apparaten mee naar hun werk, zoals tablets en smartphones. Zij willen zelf uitmaken hoe en waarmee ze werken. Bij de helft van de early adopters is BYOD verankerd in het beleid. Medewerkers worden gestimuleerd om hun eigen apparaten en apps mee te nemen.

Voorwaarde
Betrokken management is een absolute voorwaarde voor het effectief implementeren en gebruiken van een digitale werkomgeving. Bij organisaties die op succesvolle wijze een digitale werkomgeving hebben gecreëerd heeft het management een voorbeeldfunctie. Zij maakt bij het nemen van strategische beslissingen actief gebruik van de digitale werkomgeving.

Jane McConnell publiceert sinds 2007 jaarlijks het rapport ‘Global Intranet Trends’. In 2012 veranderde zij de titel van het rapport in ‘Digital Workplace Trends’, omdat de term ‘intranet’ niet meer de lading dekte.

Lees ook: ‘Zes trends die zorgen voor digitale opschudding‘ en ‘Een op de drie medewerkers kan HR-zaken online regelen

Bron: Digital Workplace Trends

Wil jij weten hoe je als HR het beste kunt inspelen op een digitale werkomgeving? Kom dan naar het congres HR goes digital

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.