Markt e-HRM in verandering

1

Leveranciers van HR-software bieden pakketten aan die qua functionaliteit steeds meer op elkaar lijken. Tegelijkertijd is de markt behoorlijk in verandering. Dat blijkt uit een onderzoek van KPMG: Zicht op HR-systemen – Marktverkenning 2012.

 

Belangrijkste ontwikkeling in de markt van e-HRM is de opkomst van het hybride systeem. Daarvoor is het slim om eerst eens te kijken naar de twee oervormen van e-HRM, waarvan het hybride systeem een mengvorm is.

Enerzijds zijn er de integrale systemen die ondersteuning bieden aan alle gebruikelijke HRM-processen, inclusief salarisadministratie. Zo’ n integraal systeem heeft verschillende voordelen. Zo zijn er mogelijkheden voor efficiencyslagen omdat de data gestandaardiseerd wordt en op één plek opgeslagen, wat zorgt voor gemak. Toch zijn er ook nadelen. Zo kunnen klantspecifieke deelprocessen ontbreken in het grote geheel en vereist het grote systeem een professionelere beheerorganisatie. Niet elke organisatie is daar klaar voor.

Daarnaast zijn er de losse systemen die (aan elkaar gekoppeld) voor maatwerk zorgen. Een combinatie van deze losse programma’ s als afdekking van de benodigde functionaliteit staat bekend als een ‘ Best of Breed’ -implementatie. Voordeel is dat je als bedrijf op zoek kunt naar het beste specifieke programma waardoor je concurrentievoordeel kunt bereiken. Daarnaast is de complexiteit van deelprogramma’ s minder en kun je het gefaseerd implementeren. Een van de nadelen is dat de koppeling van systemen (aan elkaar) soms lastig en kostenverhogend is.

Hybride systemen

Kennelijk voorzien beide systemen (de integrale noch de losse) niet in de eindbehoefte van veel gebruikers, want de laatste jaren zijn steeds meer organisaties mengvormen gaan inkopen. Blijkbaar willen ze ter ondersteuning van hun HR-processen hun integrale systeem aanvullen met losse elementen van verschillende leveranciers. Daarbij vermoeden de opstellers van het rapport dat het hybride model niet bij alle organisaties een strategisch gekozen richting is geweest: in diverse situaties was het de enige mogelijkheid om doelstellingen van HR te realiseren.

Hoewel de hybride systemen dus vaker gekozen worden, kleven er volgens KPMG ook nadelen aan. Zo druist het hybride karakter soms in tegen het centrale IT-beleid van organisaties (reduceren van het aantal systemen en leveranciers). Bovendien zijn niet alle leveranciers even enthousiast om koppelingen (integraties) met systemen van concurrenten aan te brengen. Daarnaast zijn er soms ook technische moeilijkheden omdat blijkt dat gegevensuitwisseling een complexe aangelegenheid wordt en data op verschillende plaatsen (dubbel) bijgehouden dient te worden. Ten slotte is de gebruikerservaring soms niet optimaal: door een gebrek aan herkenbaarheid, uniformiteit en mogelijkheden voor synchronisatie, wordt de uitvoering van activiteiten af en toe bemoeilijkt.

In de cloud

Uit het onderzoek blijkt verder dat steeds minder softwaresystemen voor personeelsbeheer lokaal geïnstalleerd worden. Leveranciers bieden hun producten in toenemende mate aan op basis van cloud- en SaaS-technieken. Daardoor hoeven organisaties niet meer voor eigen hosting te zorgen, maar kunnen ze online inloggen op de systemen die draaien bij de aanbieders. Het eigenaarschap en het beheer van zowel de IT-infrastructuur als de software blijft bij de provider. Voordeel is volgens KPMG dat nieuwe functionaliteiten meestal bij alle klanten worden uitgerold, zodat alle klanten op de laatste versie zitten.

Volgens het rapport is de zoektocht naar een nieuw systeem niet eenvoudiger geworden, zeker nu de pakketten ook een cloudvariant kennen. ‘ Bij de keuze van het meeste geschikte systeem worden de ‘niet-functionele’ eisen, zoals de gebruikersvriendelijkheid en de toekomstvisie van de leverancier op opslag- en ontsluitingsvraagstukken dan ook steeds belangrijker.’

Het onderzoeksrapport kunt u hier bestellen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Bas van Steen op

    Interessant artikel. Ik denk dat bedrijfssoftware steeds specifieker wordt en makkelijker aan elkaar te koppelen zal zijn.

    Dit zie je in de “online wereld” al veel gebeuren. Zo is er bijvoorbeeld een tool om nieuwsbrieven te versturen (mailchimp) deze koppel je eenvoudig aan google docs of aan wordpress waardoor je alle volgers van je blog makkelijk kunt mailen.

    Grote leveranciers als Afas en Exact bieden dergelijke koppelingen al aan. Hierdoor kan zonder data dubbel te moeten invullen specifieke software gebruiken om bijvoorbeeld medewerker tevredenheid te meten.