Learning agility: de sleutel voor een goed veranderproces?

0

Je kunt bijna geen week zonder nieuws over digitalisering, robotisering en allerlei andere veranderingen. In de context van deze veranderingen is het woord agile vast niet onbekend. Maar wat betekent het precies en hoe kan het je verder helpen?

Learning Agility is het vermogen om in nieuwe situaties nieuw gedrag aan te leren dat effectief is in die situatie, legt Koen Hofkes van HFM Talentindex, aanbieder van online assessments, uit. Als je morgen als organisatie in een totaal ander businessmodel terechtkomt, zullen medewerkers andere dingen moeten gaan doen. En als ze dingen moeten gaan doen die ze nog niet eerder hebben gedaan, dan hoop je dat ze snel effectief zullen optreden. Hoe meer learning agile, hoe sneller dat gaat.

Personeel dat agile is, geniet dus de voorkeur in deze grillige arbeidsmarkt. Maar als je eenmaal weet dat een medewerker aanleg heeft om agile te zijn, moet je nog wel zorgen dat het er ook uitkomt. Prof. Dr. Jaap van Muijen van Neyenrode Business Universiteit: ‘Als je er talent voor hebt om je klaar te maken voor de toekomst, wil dit nog niet zeggen dat je hier daadwerkelijk al klaar voor bent. Het zit in je, maar je moet het nog wel in de praktijk naar buiten brengen, dus je moet er actief aan werken.’

Hoe haal je het beste uit je medewerkers? Laat managers en leidinggevenden hun team goed bekijken. Leert jouw team het meest van anderen en niet van experimenteren? Dan kun je ze uit hun comfort zone halen door ook een keer met z’n allen in het diepe te springen. Door jezelf uit te dagen om dingen te doen die je van nature niet snel doet, kun je concreet zien hoe je omgaat met veranderingen.

Verder moet je ver weg blijven van tunnelvisie. Van Muijen spoort HR aan om mensen om zich heen te verzamelen die goed zijn en kunnen helpen de business verder te brengen, buiten de klassieke opleidingen. ‘De nieuwe HR directeur van Google is een toegepaste wiskundige’, adviseert hij. Je hoeft niet alleen te werven uit personeelswetenschappers, haal ze ook uit andere opleidingen die van nature meer gewend zijn met veranderingen om te gaan.

Wil je meer weten over de visie van Hofkes en van Muijen? Bekijk hier een interview met het duo.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.