Imtech ICT, Cisco en Vodafone bieden gezamenlijk ondersteuning bij BYOD-strategie

0

Onder de naam Bring iT zijn Imtech ICT, Cisco en Vodafone samen een landelijke themacampagne gestart. De campagne markeert de start van een samenwerking die de drie bedrijven aangaan voor hun gezamenlijke dienstenaanbod op het gebied van Bring Your Own Device (BYOD).

BYOD is de tendens dat steeds meer medewerkers smartphones, tablets en andere privé-apparatuur ook in de werkomgeving gebruiken. Imtech ICT, Cisco en Vodafone leveren samen een end-to-end BYOD-oplossing op het gebied van consultancy, technologie, integratie en beheer.

Iedere organisatie heeft te maken met BYOD

Consumenten en werknemers van vandaag nemen hun mobiele telefoon en tablet mee naar het werk. Dat niet alleen, ze verwachten dat ze met deze apparaten ook  toegang op het bedrijfsnetwerk krijgen. Dit biedt organisaties voordelen, bijvoorbeeld flexibiliteit. Werknemers kunnen immers ook op andere plekken dan het vaste bureau aan het werk. Maar tegelijkertijd is er ook een aantal serieuze aandachtspunten. Hoe zit het bijvoorbeeld met de veiligheid van bedrijfsgegevens? Hoe gaan bedrijven om met de grote diversiteit aan besturingssystemen van de mobiele apparaten van de werknemer? 
Belangrijke aandachtspunten voor het algemeen- en ICT management.  Maar er spelen niet alleen op IT-niveau vele vragen. Hoe bewaakt de organisatie de werk-privébalans van medewerkers? Zijn er goede prijsplannen voor een breed scala aan mobiele apparaten voor verschillende behoeften? Twee voor de hand liggende vraagstukken voor een HR- en financiële afdeling.

Heldere afspraken cruciaal

Voor het slagen van een BYOD-beleid is het cruciaal dat een organisatie op voorhand duidelijke afspraken maakt, onder andere met medewerkers. Dat kan bijvoorbeeld met een gebruikersovereenkomst of een aanvulling op het arbeidscontract, waarin rechten en plichten rondom het omgaan met zakelijke data, beheer, kosten, privacy, monitoring en social media omschreven zijn. Dit zijn maar enkele aspecten, want BYOD raakt bijna alle lagen van de organisatie.

BYOD vraagt om maatwerk

De complexiteit van het ontwerp en de inrichting van een effectieve BYOD-strategie is groot. De schaal en de aard van de technologische en organisatorische uitdagingen voor organisaties zijn niet te ondervangen met ad hoc-oplossingen. In de zoektocht naar de best passende aanpak zoeken veel organisaties houvast. Iedere organisatie heeft een ander uitgangspunt en andere doelstellingen. Daardoor is er ook bij BYOD geen ‘one size fits all’-oplossing.

Samenwerking maakt integraal advies mogelijk

De combinatie van Imtech ICT, Cisco en Vodafone helpt organisaties om de complexiteit rondom de effectieve inzet van BYOD in goede banen te leiden. De verwevenheid van de diverse deelgebieden vraagt om een integraal advies op basis van complementaire kennis en oplossingen. Bring iT biedt organisaties een compleet traject naar een effectieve BYOD-strategie die de voordelen per organisatie optimaliseert. Dit alles met één plan en één aanspreekpunt voor advies, implementatie en support om te komen tot een veilige mobiele werkomgeving.

Iedere samenwerkende partij zijn eigen rol

Imtech ICT levert complete, servicegeoriënteerde IT-infrastructuren, management & consultancy-diensten en software solutions & services. Op basis van deze innovatieve infrastructuren zijn organisaties in staat om applicaties veilig, flexibel en continu aan te bieden aan eindgebruikers, ongeacht de apparatuur die zij daarvoor gebruiken. Het vertrekpunt is een omgeving die veilig en beheersbaar is en flexibel genoeg om nieuwe ontwikkelingen snel en doelgericht te integreren. Dit alles natuurlijk met oog voor de bestaande situatie en de benodigde investeringen. Bij de ontwikkeling en inrichting van een BYOD-strategie kiest Imtech ICT bewust voor de rol van trusted advisor of business consultant.

Cisco anticipeert met netwerkoplossingen op veranderingen in de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Op het vlak van BYOD resulteert deze aanpak in een complete architectuur met alle elementen voor veilige toegang tot apparatuur en handhaving van beleid. Een BYOD-implementatie heeft effect op de gehele organisatie en is niet gebaseerd op één product. De oplossing moet allesomvattend zijn en volledig geïntegreerd worden in een intelligent netwerk. Het Cisco Borderless Netwerk biedt een fundament dat de netwerkinfrastructuur geschikt maakt voor maximale mobiliteit. Met netwerktoegang via vaste verbindingen, wifi of mobiele toegang voor alle apparaattypes.
 
Vodafone gaat veel verder dan het leveren van vaste en mobiele connectiviteit en is tevens een betrouwbare partner voor beheer, administratie en onderhoud van iedere mobiele vloot voor data en spraak. Een compleet aanbod mobile management-diensten ondersteunt organisaties bij de implementatie van een BYOD-aanpak. Het complete aanbod varieert van ondersteuning in het bestelproces tot en met support voor eindgebruikers. Een dienst als Choose your own device biedt organisaties praktische hulp bij de invulling van nieuwe mobiliteitsconcepten.

Campagne

De campagne zal drie maanden duren, met uitloop in 2013. Naast het kick-off evenement zijn er uitingen op radio, in print en online.  Op de website www.bring-it.nl kunnen organisaties een quick scan doen om te testen of ze BYOD-proof zijn. De Bring iT partijen hebben gezamenlijk een whitepaper geschreven over BYOD en het belang van een end-to-end oplossing. Deze is hier te downloaden.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.