HR niet klaar voor de toekomst

2

Maar 8% van de HR-managers is ervan overtuigd dat hun team de juiste kennis en vaardigheden heeft om alle uitdagingen met betrekking tot personeelsmanagement en strategische planning het hoofd te bieden en van toegevoegde waarde te zijn voor de organisatie.

Tim Gould destilleert uit het Deloitte-rapport Global Human Capital Trends 2014 dat het human resource management niet klaar is voor de uitdagingen van de toekomst.  In het uitgebreide rapport geven 2.500 (HR)leiders hun mening over HR-gerelateerde zaken. Als grootste uitdaging zien de respondenten het ontwikkelen van leiders gevolgd door het behouden en betrokken houden van personeel en het ‘opnieuw uitvinden’ van de HR-functie. De meeste organisaties blijken niet klaar voor het aanpakken van deze uitdagingen. Zo geeft slechts 13% van de organisaties aan dat zij goed zijn in het ontwikkelen van leiders. Tweederde geeft aan daarin slecht te zijn. Ruim een derde van de responderende organisaties geeft aan slecht te zijn in het betrokken houden van medewerkers.

HR onder de microscoop
Uit het rapport blijkt dat bijna de helft van de organisaties slecht is in het voorzien van in de juiste training en ervaringen voor HR management. Daarnaast slagen zij er niet in om HR voldoende voor te bereiden op de noden van de business. Volgens het rapport ontbreekt het HR aan de vaardigheden en data om de omgeving van de organisatie, de lokale arbeidsmarkt, verschuivingen in technologie en de verandering van werk an sich, te begrijpen.
Deloitte vindt het uitermate belangrijk dat werkgevers het HR-team van de benodigde kennis en vaardigheden voorzien, in het licht van alle veranderingen en ontwikkelingen.

Trends
In het rapport staan veel trends en ontwikkelingen. Hieronder een drietal ontwikkelingen:

 • Ruim 62% van de organisaties zet sociale media in voor recruitment. De helft geeft aan dat resultaten slecht bijgehouden en gemeten worden.
 • Medewerkers hebben te maken met een overvloed aan prikkels en informatie. Dit is slecht voor de productiviteit en de betrokkenheid van medewerkers. 65% van de respondenten ziet dit dan ook als urgent probleem, maar weet niet goed hoe dit aan te pakken.
 • De respondenten erkennen het belang van het ontwikkelen en gebruik maken van nieuwe leermethodieken, zoals online en mobiele leerplatformen. Maar slechts 6% geeft aan de technologie onder de knie te hebben en de juiste content aan te bieden, zodat medewerkers op efficiënte wijze kunnen leren.

Lees ook: 6 technologietrends met impact op HR

Bron: HR Morning

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

 1. Jim van der Wardt op

  Wow! Goed bezig! 8% heeft de kennis in huis om ALLE uitdagingen in de toekomst het hoofd te bieden. Willen deze profeten / verlichte zielen en helderzienden zich AUB ook bij mij melden. De andere 92% hoeft zich wat mij betreft geen zorgen te maken. Daar heb je niks aan. Ik heb een paar tips:

  – Omarm veranderingen en zoek de kans
  – Snap wie je klant is en Luister

  En als je als lezer ook niet meer begrijpt over wie of wat het gaat als men het over HR heeft lees dan dit eens: http://jimvanderwardt.wordpress.com/2014/03/05/weg-met-hr-lang-leve-hr/ en ik hoor graag je reactie.

  Succes – Jim van der Wardt

 2. Ad de Beer op

  Maar goed voor die 8% en die andere 92% dat agamedes er is!
  Helaas is mijn waarneming nu ook bevestigd!