HR-manager: Innoveer en ontvang subsidie!

2

Het Europese Sociaal Fonds (ESF) start halverwege oktober een nieuwe regeling. Deze regeling heeft betrekking tot projecten gericht op sociale innovatie en duurzame inzetbaarheid. Managers moeten ervoor zorgen dat hun personeel gemotiveerd en gezond blijft en kunnen hiervoor subsidie aanvragen.

Met de subsidies is het vooral de bedoeling dat bedrijven verantwoordelijkheden lager in de organisatie leggen voor een meer betrokken, gemotiveerder en productiever team waarin ruimte is voor ieders talent en ambitie. Ideeën moeten meer bij de werknemers vandaan komen en gedragen worden door het management.

De subsidie is beschikbaar voor alle bedrijven waar één of meer werknemers in dienst zijn. Ieder bedrijf kan tot 50% van de totale projectkosten terugverdienen met een maximum van 10.000 euro. De regeling gaat 15 oktober open en de aanvragen worden beoordeeld op binnenkomst. Zorg dus dat je je aanvraag op tijd indient. Zorg ook dat je voor 10 oktober een account hebt geactiveerd op het Subsidieportaal van het Agentschap SZW.

Vind je sociale innovatie nog een vaag begrip? Journalist Basti Baroncini vertelt in onderstaand filmpje alles over sociale innovatie en hij geeft een succesvol voorbeeld uit de praktijk.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Tobias van den Briel op

    Er zijn natuurlijk veel manieren om de gezondheid en vitaliteit van medewerkers te bevorderen: variërend van een gratis appeltje bij de lunch, een fitnessabonnement …

    ? maar wat dacht je van fietsen naar het werk?

    In het kader van deze subsidieregeling kun je zowel het fietspotentieel van je bedrijf laten bepalen als een business case laten opstellen. Wie kan er fietsen en wie fietst al? Welke maatregelen zijn mogelijk, wat kost het en wat levert het op? Maar ook maatregelen zelf komen voor de subsidie in aanmerking (althans, het gedeelte arbeidsloon van een adviseur). Denk aan een e-bikeproef waarbij werknemers verschillende soorten e-bikes kunnen uitproberen voor hun woon-werkverkeer inclusief een registratie-, reserverings- en rapportagesysteem.