Handige reis-apps voor HR

0

Het aantal mobiele digitale HR-hulpjes groeit enorm snel. Op deze pagina vind je apps voor het reizen van, tijdens en naar het werk.

Rittenregistratie

RitMeter Enterprise (ios, android)
Maker: Ritmeter
Prijs: basis-app gratis/Enterprise €42,50 pp/mnd
Ratings: 4+
RitMeter is een van de vele rittenregistratie-apps gebaseerd op gps. Uniek is de service voor bedrijven: RitMeter Enterprise, met autodeelservice. De auto’s van verschillende gebruikers worden gesynchroniseerd en elk lid van het team kan een auto pakken en beginnen met registreren. Maandelijkse rapportage optioneel tegen bijbetaling.

Verkeer

ANWB Onderweg – Verkeer, Tanken en Parkeren (ios, android)
Maker: ANWB
Prijs: gratis
Ratings: 4+
In één app heeft de ANWB alles gestopt wat je onderweg nodig hebt: verkeersinformatie (files, flitsers en werkzaamheden), routes, auto/OV planner, samenrijden, benzineprijzen, laadpalen, parkeertarieven en een parkeerbetaaldienst.

Autodelen

Wisselwagen (ios, android)
Maker: Arval
Prijs: op aanvraag
Ratings: 3,5
Met de Wisselwagen-app van leasemaatschappij Arval op je smartphone heb je altijd de autosleutel op zak. Het reserveren, openen en sluiten van de auto gaat allemaal via de app. Voor een vast bedrag per maand krijg je onbeperkt toegang tot de auto. De dienst mikt op de medewerkers die met het OV of de fiets naar het werk komen en af en toe een zakelijke rit maken.

Carpoolen

Toogethr (ios, android)
Maker: Toogethr B.V.
Prijs: gratis
Ratings: 5,0
Toogethr is een carpoolapp waarmee je collega’s ontmoet om samen te rijden. Op basis van je woon- en werklocatie matcht Toogethr je aan collega’s die bij jou in de buurt of op de route naar je werk wonen. Daarbij houdt de app rekening met je werktijden. Samenrijden wordt beloond: voor iedere rit die je deelt met een collega krijg je punten.

Fiets stimuleren

B-Riders (ios, android)
Maker: provincie Noord-Brabant
Prijs: gratis
Ratings: 2,5
Regionale gedragsapp. Bedrijven die zich in Noord-Brabant opgeven als B-Riders Company stimuleren hun werknemers om de fiets te nemen. De app registreert al je ritten, minuten en kilometers. De B-Riders trappen een kilometervergoeding bij elkaar en krijgen applaus van hun fietscoach.

Van5naar4 (online game)
Maker: DTV Consultants
Prijs: op aanvraag
Ratings: nvt
Prijswinnende online serious game om werknemers uit de auto te krijgen en slimmer te laten reizen. Werknemers houden dagelijks hun vorderingen bij en kunnen punten verdienen. Afdelingen of teams kunnen tegen elkaar spelen. Ook laat het spel zien hoeveel energie werknemers besparen en hoeveel calorieën ze verbranden.

Bekijk ook:

Lees meer over:

Over Auteur

Annet Maseland is freelance-redacteur van XpertHR Actueel. Ze schrijft al jaren over HR en personeelszaken.