Handige recruitment-apps voor HR

0

Het aantal mobiele digitale hulpjes voor HR-professionals groeit enorm snel. Voor deze pagina selecteerden we apps en tools op het gebied van recruiting, van matching tot onboarding en van talentenpool tot video-recruitment.

ATS

Breezy HR (web, android, ios, windows)
Maker: Breezy HR
Prijs: vanaf $49/mnd
Ratings: 4,5
Het huidige ATS een worsteling? Dan zou deze plug&play app wel eens de verlossing kunnen brengen. Van alle HR-apps wereldwijd krijgt deze een van de hoogste waarderingscijfers, gebruikers roemen het gebruiksgemak.

Talentenpool

Hello Talent (browserextensie)
Maker: Talentsoft
Prijs: gratis (2 pools), daarna vanaf €59 pp/mnd
Ratings: nog niet
Jonge app om online talentenpools te maken: profielen zoeken en bewaren, verrijken en delen.

Talentpool (softwaretool)
Maker: Connexys
Prijs: op maat
Ratings: nvt
Met deze software van Connexys kun je talent zoeken, matchen en in verschillende talentenpools onderbrengen. En bij een nieuwe vacature zoek je simpel en pro-actief in je eigen talentenpools.

Video

VideoMyJob (android, ios, hardware)
Maker: VideoMy
Prijs: vanaf €60/mnd
Ratings: 3,4
Geen reclamebureau meer nodig. VideoMyJob loodst je als videomaker door het hele proces. De app bevat een script-hulpje, een in-app editor om een pro-video af te leveren, social sharing en marketing-tools, om de video bij de doelgroep af te leveren en analytics om te zien wat het filmpje heeft gedaan.

Cammio Video Recruitment (platform)
Maker: Cammio
Prijs: €200/mnd
Gratis video pitch hier>>
Ratings: nvt
Cloud-based video recruitment & assessment platform, een combinatie van live, gestructureerde en video pitch interviews.

Sollicitatiecheck

CVmonitor
Maker: CVmonitor
Prijs: per check (€5) of abon vanaf €25/mnd
Ratings: nvt
Tool om de sollicitatiegegevens van kandidaten te checken. Checks mogelijk voor diploma, VOG, BIG, rijbewijs en identiteit.

Advertentie

Recruitz.io (platform)
Maker: Recruitz.io
Prijs: per klik
Ratings: nvt
Robotsoftware van Nederlandse start-up die in een split second de advertentie samenstelt en berekent welke sociale media het beste zijn om te adverteren. Winnaar van Recruitment Tech Award 2016.

Matchen

MatchQ (online platform)
Maker: MatchQ bv
Prijs: op maat
Ratings: nvt
Online platform voor selectiefunnel op met veel slimme technologie, zoals de skillindicator en de gedragsindicator waarmee je direct een idee krijgt van een sollicitant. De funnel wordt in de eigen huisstijl van de opdrachtgever ingericht.

Inwerken

Appical onboarding (web, ios, android)
Maker: Appical
Prijs: op maat
Ratings: 4+
Inwerkapp, een turn-key platform, dat op basis van templates helemaal op maat te maken is, je kunt werken met video’s, checklists, een quiz, interactieve opdrachten of virtual reality. Werkgever heeft real-time inzicht in de data én feedback van de nieuwe medewerkers.

Bekijk ook:

Lees meer over:

Over Auteur

Annet Maseland is freelance-redacteur van XpertHR Actueel. Ze schrijft al jaren over HR en personeelszaken.