HR? Daar is een app voor | Office-apps

0

Het aantal mobiele en digitale HR-hulpjes groeit enorm snel. Voor deze pagina verzamelden we apps die het kantoorleven makkelijker maken, van papierloos vergaderen tot samenwerken en scannen.

Vergaderen

iBabs (ios/android/wind)
Prijs: €10,- pp/mnd
Ratings: 4+
Ourmeeting (ios, android, wind)
http://ourmeeting.nl/
Prijs: vanaf €8,50 pp/mnd
Ratings: 4+
Een vergaderapp, van waaruit alles centraal gebeurt, scheelt heen en weer mailen van stukken. Je hebt altijd de – de laatste versie – vergaderstukken bij de hand. Een alternatief voor een vergaderapp is een online (beveiligd) platform als Sharepoint van Microsoft of Google apps for work, gericht op samenwerken in documenten.

Notities

Evernote (ios, android, wind)
Maker: Evernote
Prijs: basis gratis/business €12 pp/mnd
Ratings: 4,6
Veel mensen werken al met deze digitale geeltjes. Een notitie is op al je devices beschikbaar. Je kunt documenten opslaan in projectmappen, ze delen en er samen in werken. Er is nu ook een businessvariant van de app, gericht op samenwerken in teams, met in-app besprekingen en een digitale onderzoeksassistent.

Lijstjes

Wunderlist (web, ios, android, windows)
Maker: 6 Wunderkinder
Prijs: gratis, Pro-versie € 4,99/mnd
Ratings: 4,5
Populaire lijstjesmaker annex prikbord, ook geschikt voor op het werk als modern en simpel projectmanagement systeem, dat op elk device draait. Echte samenwerk-app: je kunt taken onderling vastleggen en lijstjes makkelijk met iedereen delen. Handig is de functie om webpagina’s en artikelen op te slaan om ze later te bekijken. Ook kun je deadlines en vervaldatums instellen.

Communicatie

Slack (ios, android, windows)
Maker: Slack
Prijs: gratis, extra diensten tegen betaling
Communicatie app, online communicatietool voor pc en telefoon, die oude servers en mailsystemen kan vervangen en waarin alle documenten, conversaties en mensen doorzoekbaar zijn. Tools als Dropbox, Google+ Hangouts en Twitter zijn volledig in de app geïntegreerd.

Peilen

SurveyMonkey (web, ios, android)
Maker: SurveyMonkey
Prijs: gratis tot 100 reacties, daarna €400 pp/jr
Ratings: 4,3
Waarschijnlijk de bekendste onder de gratis online enquête softwaretools: SurveyMonkey maakt enquêtes, verstuurt en analyseert ze. Allemaal voor niks. Dat wil zeggen tot 10 vragen en 100 reacties, daarboven kun je tegen betaling uitbreiden.

Polls

Polldaddy (web, ios)
Maker: Polldaddy
Prijs: gratis/corporate $899/jr
De medewerkers bestoken met polls, surveys, quizzen, Q&A’s, het kan allemaal met Polldaddy. In de gratis versie maak je reclame voor Polldaddy, met de corporate-versie publiceer je de survey onder je eigen naam en krijg je veel fancy opties erbij, zoals CSS-editing, gedetailleerde rapportages en filters.

Overzetten bestanden

Pushbullet (ios, android)
Maker: Pushbullet
Prijs: gratis
Ratings: 4,5
Nu je op de telefoon steeds vaker bestanden binnenkrijgt, blíjf je op werkdagen soms switchen tussen het apparaat en het andere. Veel mensen lossen het op met heen en weer mailen tussen telefoon en pc. Of installeren Dropbox ook op hun telefoon om mappen te synchroniseren. Misschien net weer even wat handiger is Pushbullet, een gratis app speciaal bedoeld om bestanden tussen apparaten uit te wisselen. De nieuwste versie is met ‘drag en drop’.

Scannen

PDF-scanner app (ios, android)
Maker: Grymala
Prijs: gratis
Ratings: 4,1
Zet plaatjes en papieren documenten om naar pdf-jes en kan die uploaden naar cloud-opslagvoorzieningen. Superhandig dingetje, vooral deze van Grymala. De meeste scan-apps maken namelijk plaatjes, dus zonder letter- of tekenherkenning (OCR) en zijn niet doorzoekbaar. Deze wel en de app is ook nog eens gratis. Grote documenten scan je tegelijk in ‘batch’. Je kunt zelfs op de documenten kriebelen of handtekening zetten met de text tool – en weer uitgummen.

Ben je een tevreden gebruiker en mist jouw app in dit overzicht? Tip de redactie hier>>
Of deel je ervaringen met apps en tools op onze pagina Connect.

Bekijk ook:

Lees meer over:

Over Auteur

Annet Maseland is freelance-redacteur van XpertHR Actueel. Ze schrijft al jaren over HR en personeelszaken.