HR? Daar is een app voor | Administratie- en beheer-apps

0

Het aantal mobiele en digitale HR-hulpjes groeit enorm snel. Voor deze pagina verzamelden we apps die de administratieve taken van HR automatiseren.

Roosters

FindMyShift (web, ios, android)
Maker: Outcrowd
Prijs: €25 rooster/mnd
Ratings: 4,8
Voor het maken van roosters is veel online software in omloop. FindMyShift laat de roosters nu ook zien en bewerken op je telefoon. De app is makkelijk in het gebruik en krijgt hoge waarderingscijfers. Werknemers kunnen vrije dagen aanvragen, ruilen of zelf een dienst in plannen. De software houdt het aantal uren per werknemer bij.

Declareren

Expensify (ios, android)
Maker: Expensify
Prijs: team $5 pp/mnd; corporate $9 pp/mnd
Ratings: 4,1
Online makkelijk te gebruiken declaratietool, de smartscan leest het bonnetje en voert automatisch gegevens in. De kilometerkosten worden aan de hand van de afgelegde afstand berekend via Google Maps. Te koppelen aan diverse programma’s.

Declaree (ios, android, windows)
Maker: Declaree BV
Prijs: €3 pp/mnd
Ratings: 4+
Declaree zorgt dat het indienen van papieren declaraties tot het verleden behoort. Met de mobiele app kunnen werknemers eenvoudig een foto van hun declaratie maken en indienen. Ook in deze app: de werkkostenregeling, waarbij je eenvoudig ziet of de gemaakte onkostendeclaraties het ‘vrije ruimte budget’ overschrijdt. Declaree werkt samen met Exact.

Urenregistratie

Timestation (ios, android)
Maker: Timestation
Prijs: gratis tot 10 p, daarna vanaf $20/mnd
Ratings: 3,7
Een urenregistraties-app annex prikklok, voor kleine tot middelgrote bedrijven. Medewerkers loggen in met een scan. Het urenregistratiesysteem werkt in de cloud, er is geen software nodig.

Yoobi (ios, android, windows)
Maker: Yoobi
Prijs: corporate abon vanaf €30 pp/mnd
Ratings: 4,4
Een van de vele urenregistratie-apps. Sommige zijn gratis, deze is betaald. Maar daar krijg je dan ook wat voor. Hij is overzichtelijk, de taal is Nederlands en de app biedt ook opties voor projectmanagement, verlofregistratie, facturatie en CRM. Synchroniseert met webapp, zodat je al je informatie over je project (niet alleen de uren) altijd bij je draagt.

Salaris

Raet Netto (ios, android, windows)
Maker: Raet
Prijs: gratis
Ratings: 4+
Benieuwd wat er netto over blijft van je bruto maandsalaris? Bereken het zelf eenvoudig met deze Raet Netto app. Het effect op je loon door een andere baan, een loonsverhoging of een auto van de zaak, je ziet het direct.

Ontslag

Ontslag app (ios, android)
Maker: Boom uitgevers/VAAN Vereniging Arbeidsrechtadvocaten Nederland
Prijs: gratis
Ratings: 4+
Met deze app bereken je de transitievergoeding voor ontslagaanvragen op of na 1 juli 2015. Je krijgt ook de ontslagvergoeding met behulp van de kantonrechtersformule te zien en kunt de uitkomsten beveiligd opslaan.

HR-afdeling

Humanwave (ios, android)
Maker: Humanwave
Prijs: Vanaf €3 cont/mnd+opstartkosten
Ratings: 4,0
Humanwave fungeert als een complete HR-afdeling voor kleine en middelgrote bedrijven, met veel functionaliteiten, van salarisadministratie tot digitale jaaropgave en digitale goedkeuring. Met self service dashboard voor medewerkers (verlof aanvragen, ziek melden, declaraties indienen, loonstroken opvragen, planning inzien).

BambooHR (web, ios, android)
Maker: BambooHR
Prijs: vanaf $8 pp/mnd
Ratings: 4+
Amerikaanse all-in-on E-HR-software met bijbehorende mobiele app voor bedrijven van 50-1000 werknemers. Met onder meer werknemersprofielen, HR selfservice (verlofmanagement), salarisadministratie, applicant tracking, HR reports, alerts voor reviews etc.

Ben je een tevreden gebruiker en mist jouw app in dit overzicht? Tip de redactie.
Of deel je ervaringen met apps en tools op onze pagina Connect.

Bekijk ook:

Lees meer over:

Over Auteur

Annet Maseland is freelance-redacteur van XpertHR Actueel. Ze schrijft al jaren over HR en personeelszaken.