HR app voor zelfbediening

1

E-HRM invoeren in je organisatie is een slimme zet, maar je organisatie wordt nog aantrekkelijker als je e-HRM koppelt aan een app.

De afgelopen jaren kochten Nederlanders zes miljoen smartphones en twee miljoen tablets. Daar blijft het niet bij want steeds meer mensen regelen hun zaken met deze mobiele apparaten. Nederlanders downloaden ook steeds meer apps. Voor de HR-afdeling biedt deze ontwikkeling de kans om HR dichter bij de medewerkers te brengen en de HR professionals vrij te maken voor advieswerk.

HR app

Een HR app communiceert met de e-HRM-applicatie. Medewerkers kunnen zelf snel en foutloos HR-taken uitvoeren, onafhankelijk van plaats en tijd. Bijvoorbeeld salarisstroken opvragen, declaraties indienen, je eigen personeelsdossier inzien, intern nieuws lezen, bruto-netto berekeningen maken, interne vacatures bekijken, een verlofaanvraag indienen of een ziekmelding doorgeven. Medewerkers verwachten dit gemak. Via de HR app kun je ook signaleringen ontvangen bij bepaalde gebeurtenissen. Vooral voor managers is dit interessant. Bijvoorbeeld bij verjaardagen van medewerkers, bij de afloop van een tijdelijk contract of voor het plannen van een beoordelingsgesprek. Een manager kan een signalering ook als pushbericht doorgeven via het mobiele apparaat. Als hij een signaal ontvangt, kan hij direct doorklikken naar het dossier van de betreffende medewerker, hem een e-mail sturen, vanuit de app bellen of een bericht sturen.

Aantrekkelijker werkgeverschap

Ruim 33% van het snel groeiende aantal smartphone- en tablet-gebruikers download minimaal één keer per maand een aantal apps. Aangezien steeds meer organisaties Het Nieuwe Werken omarmen, groeit de behoefte om overal en op alle momenten te kunnen werken. Organisaties werken daarom meer en meer via mobile portals, tablets en smartphones. Ook de nieuwste toepassingen binnen e-HRM zijn beschikbaar als app. Medewerkers zijn gewend om te communiceren via mobile devices. Je bent een aantrekkelijke werkgevers als je hierin meegaat.

HR app gebruiken

Een HR app gebruiken is niet moeilijk of tijdrovend. Vanuit de e-HRM applicatie bepaal je welke functies je beschikbaar wilt stellen voor gebruik op een mobiel apparaat. De app zelf hoef je niet in te richten. In de app moet je alleen maar de URL ingeven van de e-HRM applicatie. Dus als de app is geïnstalleerd op de smartphone of tablet en de URL naar de e-HRM applicatie is ingegeven, dan werkt de app.

App voor zakelijk gebruik is nieuw

Een app is vooral voor het zakelijk gebruik een nieuw verschijnsel. We moeten er nog aan wennen. Daarom is het slim om niet meteen alle e-HRM functionaliteiten aan te bieden als app. Begin eenvoudig en bouw het later uit. Maar bedenk dat een HR app snel is ingeburgerd als je kijkt naar het aantal mensen dat een smartphone of een tablet heeft. En bedenk wat de hoofdfunctie van een app is: snel iets opzoeken of doorgeven. Voordelen: gemotiveerd en betrokken personeel, minder administratieve afhandeling, efficiëntieverbetering.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Herman Coorengel op

    Hoi Bob, helemaal mee eens!

    Dat is de reden dat wij onze Programmatuur (Cobra) volkomen adaptief hebben gemaakt. Alle functionaliteiten en workflows zijn op alle scherm formaten ( telefoon, tablet, pc) te gebruiken. Dit betekend voor de gebruiker dat hij altijd met eenzelfde interface werkt. Het werkt over al hetzelfde.

    Jou punt dat je gefaseerd moet starten onderschrijven ik volledig, maar dat mag geen vraagstuk zijn m.b.t. het device wat je gebruikt maar opwelke wijze je ESS/MSS gefaseerd wenst in te voeren.