Het complete social media handboek

4

Op het gebied van sociale media gaan ontwikkelingen snel. Wat moet je er nu mee? Wat kun je ermee?

Dit (digitale) handboek geeft een overzicht van alle ontwikkeling en tools op het gebied van sociale media. Het wordt door social media guru Guy Kawasaki aangekondigd als het handboek dat je meer leert dan zelf een maand research doen via internet.

Het document omvat 241 pagina’s en geeft handvatten welke sociale media te gebruiken en wat de beste manier is om deze media te gebruiken. Door het gebruik van screenshots en tabellen wordt een ander geïllustreerd.

Hoewel het boek aangekondigd wordt als een marketingboek zijn de principes erin natuurlijk ook zeer bruikbaar voor HR-professionals.

Na een introductie volgt een uitleg over blogs en Twitter. Daarna worden sociale netwerken als Facebook belicht en wordt uitgelegd hoe je relevant nieuws kunt vergaren en delen. Uiteraard worden fora en communities besproken, alvorens een hoofdstuk volgt over het ontwerpen en inzetten van een social media strategie. Het boek sluit af met een (noodzakelijk) hoofdstuk over ‘meten’. Welke metrics gebruik je en hoe ga je deze meten en monitoren?

Dit zeer uitgebreide handboek is echt een aanrader voor eenieder die zich het gebruik en de mogelijkheden van sociale media eigen wil maken.

The social media marketing book is op Scribd te lezen.

 

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

4 reacties

  1. Helaas….

    “Content Suspended Indefinitely
    This content was reported as violating SlideShare’s Terms of Use. “

  2. Jammer! Ik ben erg benieuwd of dit boek op een andere manier verkregen kan worden?

  3. De nieuwe link geeft inderdaad het handboek weer. Helaas is de preview van het handboek erg onduidelijk. Bij het lezen van de tekst, ontbreken letters en zijn woorden niet helemaal afgemaakt. Is dit een standaard beveiliging van het programma en gaat dit terug naar normaal indien het boek wordt gedownload? Iemand ervaring hiermee?