Handige apps voor het openbaar vervoer

0

Hoewel het Nederlandse openbaar vervoernetwerk tot de beste van de wereld behoort, is niet iedereen er altijd over te spreken. Als je toch (vaak) met het openbaar vervoer reist, kan het dan ook maar het beste zo makkelijk mogelijk worden gemaakt.

NS Reisplanner

Dienstregeling, storingen, vertragingen, prijzen, tussenstations… alle informatie over jouw reis is te vinden in deze app. Je ziet precies op welk perron je trein vertrekt en aankomt en of dit op tijd zal gebeuren.

Openbaar Vervoer: real-time status van OV-lijnen
Deze app doet precies wat ‘ie belooft: hij laat je zien waar de bussen en trams zich bevinden. Dat ongemakkelijke gevoel als je bus er niet is heb je ‘m gemist, of heeft hij gewoon vertraging? is zo weg als je de app erbij pakt. Je ziet precies vanaf welke halte je bus vertrekt en je kunt favorieten opslaan zodat je altijd op de hoogte bent wanneer de bus precies aankomt bij de bushalte om de hoek.
De app kost eenmalig € 2,69.

OV-chipkaart
Je kent het misschien wel. Je reist veel en zet automatisch een groot bedrag op je ov-chipkaart, maar er komt een moment waarop je saldo te laag is om nog te kunnen reizen. Met deze app hoeft dat niet meer. Je kunt overal je saldo inzien, je transactieoverzicht bekijken en servicepunten zoeken.

OV Butler
Als je bent ingelogd met je account van ov-chipkaart.nl vertelt OV Butler precies wat je saldo is, en geeft hij een overzicht van je laatst gemaakte reizen. Het kan voorkomen dat je een keer vergeet uit te checken en er teveel geld wordt afgeschreven, of dat je ruim een half uur vertraging hebt en je recht hebt op een vergoeding. OV Butler helpt hier goed bij.

9292OV
Deze app heeft een overzicht van alle soorten openbaar vervoer, waardoor hij heel nauwkeurig kan bepalen wat de handigste manier van reizen is. Als je een bepaald vervoermiddel wilt vermijden, kun je dit aangeven en berekent 9292OV de route op een alternatieve manier. Als er vertraging is, laat de app dit zien en als je vanaf een trein-, bus- of tramhalte nog een stukje moet lopen, geeft de app via Google Maps de route aan.

Lees meer over handige apps.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.