Gebruik van e-HRM is bijna niet meer weg te denken

0

In een gedigitaliseerde wereld horen nieuwerwetse werkomgevingen met digitale HR-systemen. Uit het jaarlijkse Benchmarkonderzoek van HR-dienstverlener Raet blijkt dat bedrijven steeds beter in die wereld passen. Zo is het aantal e-HRM-gebruikers in tien jaar met 450% gestegen. 

De laatste jaren groeit het aantal medewerkers dat gebruikmaakt van digitale HR-systemen steeds harder. Dat concludeert Raet na een onderzoek onder 1420 medewerkers, waarvan 607 HR-professionals. Driekwart van de medewerkers regelt personeelsactiviteiten zelf via deze elektronische systemen. Ook hebben driekwart van de HR-professionals de processen gedigitaliseerd en stappen zij met de werknemers over naar e-HRM.

Een win-winsituatie

Uit dit zelfde onderzoek blijkt dat e-HRM werk uit handen neemt. Ruim 50 procent van de HR-professionals werkt hierdoor efficiënter, gebruikt geen papier meer en wint tijd doordat taken bij werknemers komen te liggen. Ook zien zij dat medewerkers meer tevreden zijn sinds er met e-HRM-systemen wordt gewerkt en ervaren medewerkers een snellere doorlooptijd van hun aanvragen.

Basis van e-HRM

Met e-HRM ondersteun je HR-systemen met digitale systemen. Door het gebruik van die systemen leg je HR-taken in de lijn, denk daarbij aan elektronische personeelsdossiers of salarisstroken en self-serviceapplicaties voor het aanvragen van vakantie of doorgeven van ziekteverzuim. Ook op het gebied van opleiding en ontwikkeling kan e-HRM uitkomst bieden, denk aan e-learningmodules.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen.
Lees meer over:

Over Auteur

Sacha Luijkx is redacteur bij XpertHR Actueel. Met haar perfectionistische en pro-diversiteitsblik voorziet zij u van alles wat u moet weten rondom HR.