Fujitsu wint Verder in HR Award

0

Vincent Kranenburg van Fujitsu heeft op 29 november tijdens het Executive Dinner de tweede Verder in HR Award in ontvangst genomen. De prijs, 2.500 euro te besteden aan een HR-congres naar keuze en zitting in de jury van 2013, is aan de organisatie toegekend vanwege de snelle en effectieve invoer van een volledig e-HRM-systeem.

Vincent Kranenburg, Human Resources Director bij Fujitsu: ‘Door de invoer van e-HRM zijn de workflows binnen onze organisatie transparanter geworden. Daarnaast is de administratieve output van HR beter gewaarborgd. Met behulp van de e-HRM-portal kunnen wij de HR-processen efficiënter inrichten, waardoor onze HR-afdeling meer tijd overhoudt om op strategisch niveau de organisatie te adviseren. Ik ben trots op ons HR-team, dat dit hele proces in slechts zes maanden heeft weten te realiseren, en natuurlijk ‘ben ik ook trots dat dit met een prijs door een externe partij wordt gewaardeerd.’

Geïntegreerde portal biedt snelheid

De jury prees het IT-concern Fujitsu vanwege de snelheid waarmee de organisatie de e-HRM-portal heeft ingevoerd. Binnen zes maanden heeft Fujitsu vijf HR-systemen vervangen door één geïntegreerd portaal. Directie, managers en medewerkers worden hiermee ondersteund in de uitvoer van de HR-taken. Lijnmanagers voeren hun taken sneller uit en gegevens hoeven slechts eenmaal te worden ingevoerd. In het juryrapport werd de wijze waarop e-HRM de organisatiedoelen ondersteunt als sterk punt aangestipt.
 
Naast Fujitsu behoorden ook de gemeente Almelo en logistieke dienstverlener Rhenus tot de finalisten van de award. Alledrie de organisaties kregen van de jury een groot compliment over de wijze waarop zij e-HRM innovatief gebruiken om de organisatiedoelstellingen te ondersteunen.

Over de Verder in HR Award

De Verder in HR Award is een initiatief van de NVP en Raet. De award wordt uitgereikt aan de organisatie met de meest effectieve en efficiënte inzet van e-HRM. Het gaat daarbij onder meer om de implementatie, het stimuleren van het gebruik van selfservice-mogelijkheden door medewerkers en rapportagemogelijkheden door leidinggevenden of de impact van effectieve e-HRM die leidt tot betere service aan medewerkers.
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.