E-learning blijft groeien

0

Online leren neemt bij 80 procent van de Nederlandse top MKB en grootbedrijven een voorname plaats in bij de opleidingsmix. Bijna de helft van de bedrijven die e-learning toepassen, geeft aan daar in 2013 nog meer in te gaan investeren. Dat stelt onderzoeksbureau NIDAP op basis van onderzoek onder 450 organisaties.

Het lijkt erop dat e-learning de bedrijven goed bevalt, want slechts 3,4 procent geeft aan dat het e-learning budget weer zal gaan dalen. Het aanbod van e-learning wordt daarnaast steeds groter, en e-learning wordt toegankelijker.  Acceptatie door werknemers is geen issue, stelt NIDAP. 

Flexibel

Bedrijven besparen gemiddeld bijna een kwart van de totale opleidingskosten. Maar redenen om e-learning in te zetten gaan verder dan kosten- en tijdsbesparing. Organisaties geven aan de flexibiliteit te waarderen. Zo zijn ze niet alleen tevreden over de flexibiliteit wat betreft tijd en plaats, maar ook waarderen ze dat opleidingen en trainingen makkelijker aangepast kunnen worden.Maatwerk

Er wordt meer maatwerk e-learning ingezet dan standaard e-learning pakketten. De onderwerpen die daarbij behandeld worden variëren van veiligheid, compliance, applicatietrainingen tot en met bedrijfsintroductie, verandertrajecten en strategie.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.