Doe mee met de Dag van de Sociale Innovatie

0

We leven in de eenentwintigste eeuw en de wereld verandert snel. Voor bedrijven is het belangrijk om af en toe stil te staan bij deze veranderingen en zich af te vragen of de organisatie nog bij de tijd past. MVO Nederland organiseert daarom de Dag van de Sociale Innovatie.

De Dag van de Sociale Innovatie is geen traditioneel event. ‘Een event dat stilstaat bij de veranderende tijden kan niet op een traditionele wijze plaatsvinden’, aldus Glenn van der Burg, die bij MVO Nederland verantwoordelijk is voor de people-factor van maatschappelijk verantwoord ondernemen. ‘Daarom doen wij het anders. Het event vindt op verschillende plekken in Nederland plaats. Op dit moment zijn er al zo’n  30 tot 35 plekken waar je kunt aanschuiven aan een innovatietafel. Den Haag is de mainstage, maar op verschillende plaatsen in Nederland zijn innovatietafels ingericht waar je kunt sparren over sociale innovatie.’

2020
Waar vooral over gebrainstormd wordt, is de nabije toekomst. Hoe moet een bedrijf er in 2020 uitzien om risico’s van de veranderende tijd te beperken en kansen te pakken? Iedere tafel komt met een top 3 van belangrijkste ontwikkelingen en MVO Nederland destilleert hieruit uiteindelijk een landelijke top 3. Uiteindelijk doel is dat ondernemers en werknemers samen tot praktische oplossingen komen waar ze direct concreet mee aan de slag kunnen.

Multimediaal
Het event wordt multimediaal. Glenn van der Burg: ‘Aan iedere tafel is een verslaggever geplaatst die het gesprek aan tafel via social media de wereld in zendt. Bovendien kun je aan je lokale tafel de lezing van Menno Lanting in Den Haag volgen via webcast.’

Meer weten over de Dag van de Sociale Innovatie

Meer informatie over de Dag van de Sociale Innovatie

Lees ook: Sociale innovatie beter dan technische innovatie en Zonder sociale innovatie geen toekomst voor HR

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.