De impact van 5 actuele ontwikkelingen op het HR-vak

0

Steve Boese en Trish McFarlane verzorgden op een conferentie in Florida een presentatie waarin trends besproken worden die grote impact hebben op het HR-vak. In een continu veranderende wereld waarin ontwikkelingen elkaar snel opvolgen is het belangrijk om als HR-professional goed geïnformeerd te zijn, aldus Boese.

In de presentatie worden vijf belangrijke ontwikkelingen op een rij gezet, inclusief voorbeelden, en worden de implicaties daarvan voor HR-professionals benoemd.

1. Veranderingen gaan sneller dan ooit

Om dit punt te illustreren worden de logo’s van Google, Facebook en LinkedIn getoond. Geen van deze bedrijven bestond voor 1998. Wellicht gebruik je iTunes, Whatsapp, een navigatiesysteem of een iPad? Dan gebruik je deze nog niet lang…

Als HR-professional moet je iets met al deze veranderingen, al heb je – zo vind je zelf – nooit voldoende tijd, expertise en budget. Boese en McFarlane roepen op om eens op te houden met het verzinnen van excuses. Acteer sneller, slimmer, agressiever en neem eens risico’s. Denk eens na over data en technologieën en wat deze betekenen voor je werk.

2. Big data

Er werden afgelopen maand 30 miljard updates op Facebook geplaatst. Er werden 2 miljard video’s op YouTube bekeken…..gisteren. Een tiener verstuurt gemiddeld bijna 5.000 tekstberichten per maand. In 2015 zijn 3 miljard mensen online die elke dag voor meer data zorgen.

Volgens managers is personeelsmanagement een van de belangrijkste gebieden die kan profiteren van big data. De HR-afdeling heeft heel veel data tot haar beschikking. De werkervaring, certificaten, opleidingen, competenties etc. van huidige en ex-medewerkers, van sollicitanten en van medewerkers die je zou willen aannemen. Deze data kan gebruikt worden om te bepalen wat echt belangrijk of bepalend is voor bijdragen aan het succes van de organisatie. HR-afdelingen moeten klaar zijn voor big data. Bepaal allereerst welke data allemaal beschikbaar is. Stel vervolgens de vraag “wat zouden we beter of anders kunnen doen als we wisten…..?” Big data kan onder andere gevolgen hebben voor het aannemen van de juiste medewerkers, voor het behouden van medewerkers, voor coaching en voor betere personeelsplanning.

3. Mobiel

Er worden veel meer smartphones en tablets verkocht dan PC’s.

Echter, het draait niet om het apparaat. Medewerkers willen gewoon toegang tot documenten en informatie op het moment dat het hen uitkomt. Bedenk dus hoe en wanneer medewerkers toegang willen hebben tot relevante kennis en informatie. Het draait om maatwerktoegang. Te denken valt aan mobiele carrièresites, netwerken met (potentiële) sollicitanten, video-interviewen, online leren, zelfservice, zelfroosteren, informatieontsluiting, interne sociale platformen en uiteraard communicatie.

Bedenk welke impact mobiel zal hebben op de organisatie.

4. Cloud

Nog niet zo heel lang geleden werden floppy’s gebruikt om bestanden op te slaan en te delen en werd software via cd’s verspreid.

Nu zijn er vele ontwikkelingen, zoals globalisering, data-explosie, de opkomst van mobiele apparaten en de social business, die ervoor zorgen dat alleen nog online uitwisseling van bestanden en software plaatsvindt. De cloud biedt HR de volgende kansen: Er kan direct gebruik gemaakt worden van de waarde van HR-technologie. Systemen kunnen makkelijker gekoppeld worden. Organisaties worden veel flexibeler. Ze kunnen naar believen groeien, krimpen en zich aanpassen. Er kan makkelijker samengewerkt worden met andere organisaties en met leveranciers. Bovendien kunnen ideeën veel sneller verspreid en uitgewerkt worden, kan innovatie gestimuleerd worden, kunnen potentiële medewerkers sneller geïdentificeerd worden, is plaatsonafhankelijk werken mogelijk en heeft iedereen inzicht in informatiestromen.

5. Relevante HR-informatie beschikbaar voor iedereen

Boese roept op je iets minder te laten leiden door de waan van de dag. Neem eens de tijd om over nieuwe ontwikkelingen na te denken.

Uiteraard is het dan wel belangrijk dat je van die nieuwe ontwikkelingen op de hoogte bent. Daarvoor zijn vele bronnen. Van podcasts, blogs en Slideshare tot nieuwssites en tijdschriften. Boese en McFarlane sluiten af met de oproep om als HR-professional verder te kijken dan HR alleen. Veel ontwikkelingen hebben namelijk een grote impact op de organisatie en effectiviteit van de HR-afdeling.
De presentatie over ontwikkelingen met impact voor de HR-professional is te vinden op Slideshare.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.