Bedrijven met buitenlandse werknemers zijn innovatiever

0

MKB-ondernemingen die werknemers in dienst hebben met een andere nationaliteit, zijn innovatiever dan bedrijven die geen buitenlanders in dienst hebben. Dat blijkt uit onderzoek van Panteia.

Uit het onderzoek blijkt dat een op de acht MKB-bedrijven met personeel werknemers in dienst heeft die niet de Nederlandse nationaliteit hebben. Bij de helft van die bedrijven komen deze werknemers uit één (buiten)land. Bij een op de vijf uit twee verschillende landen. Bij de rest is het personeelsbestand nog multinationaler.

Belangrijke factoren voor innovativiteit

“Statistisch gezien maakt de aanwezigheid van buitenlanders niet zoveel uit voor de innovativiteit,” zegt onderzoeker Anne Bruin. “Veel belangrijker is dat veel MKB-bedrijven met buitenlandse werknemers groter zijn en actief in de industrie. Uit onderzoek blijkt dat dát belangrijke factoren zijn voor innovativiteit. De aanwezigheid van andere nationaliteiten is statistisch gezien niet significant.”

Ondernemers: wel waar

Toch zeggen ondernemers iets anders, namelijk dat de aanwezigheid van andere nationaliteiten wel degelijk positief werkt op de innovativiteit.

Bruin: “Ondernemers rapporteren vooral dat de kwaliteit van de dienstverlening toeneemt en dat de bedrijfsprocessen verbeteren wanneer er buitenlanders rondlopen op de werkvloer. We hebben er niet op doorgevraagd, maar ik kan me voorstellen dat mensen met een andere culturele achtergrond een nieuwe en verfrissende kijk op de dingen meebrengen. Door hun andere ervaring wordt eerder de vraag gesteld: Waarom doen we dit eigenlijk zo? Ook uit arbeidssociologische literatuur is bekend dat diversiteit positief werkt op vernieuwingen.”
Daarnaast rapporteren ondernemers dat buitenlanders kunnen helpen bij het aanboren van andere markten. “Ze kennen buitenlandse markten beter en helpen het bedrijf om daarop aan te sluiten.”

Plek belangrijker dan hoeveelheid

Volgens Bruins is het moeilijk om iets algemeens te zeggen over een kritische massa die nodig is. “Volgens mij gaat het er meer om op welke plék in de organisatie je de mensen met een andere achtergrond neerzet.”

Lees meer over:

Over Auteur

Basti Baroncini schrijft met liefde over alle onderwerpen binnen het HR-vakgebied, maar zijn hart gaat pas écht sneller kloppen wanneer het gaat om strategie en om mensen. Sociale innovatie, duurzame inzetbaarheid, ontwikkeling & onderwijs, verandertrajecten, draagvlak, communicatie en leiderschap zijn voorbeelden van onderwerpen waar hij graag over schrijft.