Onderwerp: E-hrm

Met e-HRM ondersteun je personeelsactiviteiten met elektronische systemen. Door het gebruik van e-HRM leg je HR taken in de lijn, denk bijvoorbeeld aan digitale personeelsdossiers of salarisstroken en self-serviceapplicaties voor het aanvragen van vakantie of doorgeven van ziekteverzuim. Ook op het gebied van opleiding en ontwikkeling kan e-HRM uitkomst bieden, denk aan e-learningmodules.
E-HRM heeft als gevolg dat managers en medewerkers op een andere manier moeten gaan werken. Goede training en kennis krijgen over HR-gerelateerde onderwerpen is daarbij essentieel. Inmiddels regelen de meeste werkgevers een of meerdere HR-processen via e-HRM. Belangrijkste reden om over te stappen is een hogere efficiency en daaraan gekoppeld lagere kosten. Grote voordelen voor HR, maar de ervaring leert dat de invoer van e-HRM nog niet altijd eenvoudig gaat. Volg dit onderwerp en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van e-HRM.

Artikelen over het onderwerp E-hrm

Blog
BlogVergaderen op afstand verbindt

Natuurlijk, we zitten nog middenin de coronacrisis en het is nog niet te overzien hoe lang het allemaal gaat duren en wat de impact zal zijn. En hoewel niemand staat te juichen bij de huidige ontwikkelingen zien we toch zo nu en dan een lichtpuntje.

E-hrm
Gebruik van e-HRM is bijna niet meer weg te denken

In een gedigitaliseerde wereld, horen gedigitaliseerde werkomgevingen met digitale HR-systemen. Uit het jaarlijkse Benchmarkonderzoek van HR-dienstverlener Raet blijkt dat bedrijven steeds beter in die wereld passen. Zo is het aantal e-HRM-gebruikers in tien jaar met 450% gestegen. 

E-hrm
Cybercrime gevaar, HR kan helpen

De dreiging van cybercriminelen wordt steeds groter. Ze weten met steeds ingenieuzere software organisaties binnen te dringen, om daar vervolgens schade aan te richten, gegevens te stelen of losgeld te eisen.

E-hrm
Handige reis-apps voor HR

Het aantal mobiele digitale HR-hulpjes groeit enorm snel. Op deze pagina vind je apps voor het reizen van, tijdens en naar het werk.

E-hrm
Handige recruitment-apps voor HR

Het aantal mobiele digitale hulpjes voor HR-professionals groeit enorm snel. Voor deze pagina selecteerden we apps en tools op het gebied van recruiting, van matching tot onboarding en van talentenpool tot video-recruitment.

E-hrm
HR? Daar is een app voor | Informatie-apps

Het aantal mobiele digitale HR-hulpjes groeit enorm snel. Voor deze pagina verzamelden we apps die een schat aan informatie bundelen, meestal helemaal gratis, dus doe er je voordeel mee.

E-hrm
HR? Daar is een app voor | Office-apps

Het aantal mobiele digitale hulpjes groeit enorm snel. Voor deze pagina verzamelden we apps die het kantoorleven makkelijker maken, van papierloos vergaderen tot samenwerken en scannen.

E-hrm
Vijf HR tech trends

Aan de vooravond van het tech event ‘HR goes digital’ praten twee experts je alvast bij over een paar belangrijke tech-ontwikkelingen.

E-hrm
Technologie dwingt HR in nieuwe rol

Volgens Jef Staes passen traditionele HR-processen niet meer in het nieuwe digitale tijdperk. ‘Zie de manager als filmregisseur en HR als zijn casting director, die voor elke film en scène de juiste mensen bij elkaar zet.’

E-hrm
Technologische verandering zowel vloek als zegen

Steeds meer Millennials betreden de arbeidsmarkt. Deze werknemers zijn net volwassen en beïnvloeden elk facet van de werkcultuur. Veel van hun collega’ s zijn gelukkig positief over deze veranderende werktrends, blijkt uit onderzoek.

1 2 3 12