Ziekmakende bussen mogen blijven rijden

0

De bussen van Connexxion waar veel chauffeurs gezondheidsklachten van kregen, mogen blijven rijden.

Dat heeft het gerechtshof in Leeuwarden deze week bepaald.

Volgens het hof heeft Connexxion voldoende maatregelen genomen om de belasting voor de chauffeurs te verminderen. Ook omdat de specifieke bus (Mercedes Sprinter City 35) binnenkort wordt vervangen, komt het hof tot deze conclusie.

Vakbond FNV bondgenoten spande een kort geding aan tegen Connexxion. Volgens de bond zorgde de bus voor fysieke klachten bij chauffeurs. De cabine zou te klein zijn.

FNV bondgenoten is overwegend positief over de uitspraak van het hof. Volgens de bond zal Connexxion in de toekomst betere bussen moeten aanschaffen na deze uitspraak. De bond vindt het alleen jammer dat de bussen niet meteen van de weg hoeven. ‘De chauffeurs zullen tot oktober met pijnstillers moeten blijven rijden,’ zegt Ed van Eijbergen van FNV bondgenoten. Vanaf oktober vervangt Connexxion de ziekmakende bussen in Drenthe.


(c) ANP 2013, alle rechten voorbehouden

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.