Werken met PRET? Stukken beter dan NIKS

0

Bij Jazo Zevenaar werken ze volgens het PRETsysteem. Hiermee won het bedrijf in 2010 de Slimste Onderneming verkiezing van de MKB Krachtcentrale. Pascal Bos, manager engineering, vertelt hoe je met PRET kunt werken.

Jullie werken nu volgens het PRETsysteem, hoe is dat geïmplementeerd?

Dat is een lang verhaal. In 2007 begon ik hier te werken via Axel, de directeur. We hadden eerder samengewerkt en we klikten wel. Toen ik begon, dacht ik: sjongejonge, wat is dit hier? Ik zag de kop onder het maaiveld in plaats van erboven, er heerste angst en later begreep ik dat dat was omdat het om topdown management ging vanuit hiërarchie. De focus lag op het voorkomen van fouten.

En toen dacht jij: dat moet anders

We maken puien, en we kwamen erachter dat we op een bepaald punt vaak tijd verloren. Dit kostte ons geld. Toen dacht ik: dit is een mooie aanleiding om kritisch naar de processen te kijken. Ik werkte met “vastgeroeste” mensen, maar moest toch out of the box gaan denken. Toen heb ik Caroline Rijnbeek gevraagd of ze een brainstormsessie wilde leiden. Ik huurde een kroeg in de baas z’n tijd het personeel wist niet wat hen overkwam. Dit voelde heel modern voor hen. Er kwamen ideeën naar voren en we hadden toen drie collega’s die een cursus bedrijfsorganisatie deden. Zij moesten een businesscase hebben, en zij konden dit project voor hun cursus gebruiken.

En toen waren alle problemen als sneeuw voor de zon verdwenen?

Er kwam een goed idee uit, maar lang niet iedereen wilde op die manier werken. Op een gegeven moment had ik het helemaal gehad, maar voordat ik wegging wilde ik kwijt waar ik tegenaan liep. Ik maakte een Powerpoint presentatie en op de eerste slide stond ‘Ik stop ermee’. Ik gaf aan dat ik de mentaliteit Negatief, Individueel, Kleinerend en Somber vond: NIKS. Gelukkig vond het personeel het zelf ook niks. Toen zijn we gestopt met focussen op de fouten. We wilden het tegenovergestelde van niks, namelijk Positief, Respect, Enthousiasme en Teamwork. PRET. Ik gaf aan dat ik geen idee had hoe we het zouden gaan doen, maar dat we maandag zouden beginnen. Toen begon het balletje te rollen, ook al was het niet direct een halleluja-project.

Hoe ging het verder?

Met pieken en dalen, maar we zijn nu goed bezig. We hebben wel eens iemand gehad die de boel saboteerde en op de oude wijze doorging, hem hebben we hierop aangesproken. Een ander is weggegaan omdat hij het niet eens was met de nieuwe manier van werken. Er zijn nog steeds wel eens mensen die niet mee willen, maar daar geven we geen aandacht meer aan. We richten ons juist op het positieve. Mijn moeder zei altijd: mopperen en klagen wordt overgeslagen. Dus als je het ergens niet mee eens bent, moet je je kritiek op een constructieve manier brengen. Om nog meer naar het personeel te luisteren, hebben we een ideeënbus neergezet. Vroeger was dat ook al, maar toen hoorde je in je achterhoofd de shredder al op het moment dat je je idee erin gooide. In het eerste jaar van de nieuwe ideeënbus (waarbij de indiener de ondernemer wordt van zijn eigen idee) hebben we 256 ideeën goedgekeurd en geld gegeven om het uit te voeren. We blijven proberen mensen in beweging te krijgen om enthousiast door te gaan. En dat is elke keer weer een ontdekkingsreis.

Wil je meer weten over PRET? Pascal Bos vertelt tijdens Inzet op Maat alles over dit systeem. Je ziet hem maandag 2 november om 11.45 uur.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.