Vaker integrale aanpak gezondheidsbeleid

0

Gezonde werknemers presteren beter, en dus plaatsten organisaties jaren geleden een gevulde fruitschaal bij de ingang. Die pioniersfase is voorbij. Na maken de voorlopers serieus werk van integrale gezondheidsprogramma s. Het denken over gezondheid is compleet veranderd.

Dat organisaties hun gezondheidsbeleid verankeren in een strategie, blijkt uit de coverstory door Basti Baroncini in het meinummer van P&Oactueel. Vroeger had je arbo- verzuim- én gezondheidsbeleid. Nu wordt daar een satéprikker doorheen gestoken en gekeken naar het gemeenschappelijke: hoe is ervoor te zorgen dat mensen zo lang mogelijk gezond en goed kunnen blijven werken? Daarvoor is het onder meer nodig dat je de aandacht voor gezondheid in de strategie van je organisatie verankert , zegt Arjella van Scheppingen. Zij is onderzoeker gezond en veilig ondernemen bij TNO.

 

Eigen verantwoordelijkheid
Verantwoordelijkheid voor gezondheid komt steeds meer bij de werknemer zelf te liggen. Volgens Marc van Veldhoven, hoogleraar werk, gezondheid en welbevinden aan Tilburg University moeten we daarin als werkgevers niet doorschieten. Sommige mensen krijgen het belang van eigen initiatief en aandacht voor de eigen gezondheid  gewoon niet van huis uit mee.

Elk procent ziekteverzuim kost bij aardappelverwerker Aviko 500.000 euro per jaar. HR-adviseur Doortje Kroes van Aviko legt uit hoe Aviko aan de slag ging met gezondheidsbeleid. Het bedrijf zag het ziekteverzuim vervolgens dalen met ongeveer één procentpunt. Hoeveel dat opleverde (niet alleen in euro s) lees je in het artikel.

Weten wat je nog meer leest in de nieuwe P&Oactueel? Lees het in het magazine-dossier. Ben je nog geen abonnee? Als HR-professional lees je gratis P&Oactueel. Schrijf je hier in.

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.