Ruim 20 miljoen voor duurzame inzetbaarheid

1

Lodewijk Asscher stelt ruim 20 miljoen euro uit het Europees Sociaal Fonds beschikbaar voor duurzame inzetbaarheid. Zo wilt hij meer mensen op een gezonde en productieve manier aan het werk houden. Het geld kan bijvoorbeeld worden gebruikt om werknemers tijdig te laten omscholen.

Omdat de arbeidsmarkt snel verandert, is het belangrijk dat werknemers tijdig nieuwe kennis en vaardigheden opdoen. Mensen die hun kennis en vaardigheden niet up-to-date houden, verzuimen meer en hebben vaker burn-out klachten.

Investeren

Bedrijven kunnen zich aanmelden bij het Agentschap SZW voor een bijdrage. Ieder bedrijf kan hooguit 10.000 euro aanvragen en moet dan zelf ook de helft van het totale bedrag bijleggen. In het najaar van 2014 was ook al 20 miljoen euro aan Europees geld beschikbaar, toen meldden zich 2000 bedrijven voor een bijdrage.

Het ministerie van SZW startte in 2012 het programma Duurzame Inzetbaarheid, waarmee zij werknemers en werkgevers wil stimuleren en ondersteunen bij het langer en gezond houden van personeel.

Bron: ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Marcel van Dijk op

    Er wordt in dit artikel aangeven dat de subsidie mogelijk ingezet kan worden voor het tijdig omscholen van medewerkers. Nu vraag ik me af of het hierin gaat over de subsidie Duurzame Inzetbaarheid? Bij deze subsidie staat er namelijk bij de voorwaarde de volgende tekst:
    <em>Btw en kosten gemaakt ten behoeve van scholing komen niet in aanmerking voor subsidie.
     
    </em>Zie ik hierbij een andere subsidie over het hoofd? Of is er een mogelijkheid dat de subsidie toch gebruikt kan worden voor scholing?